Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Social Μπάχαλο: Ο όχλος της Πάτρας, τα βίντεο και η ιστορία με τα απλήρωτα νοίκια

Η Πάτρα μετατράπηκε σε αρένα. Κολοσσαίο έγινε η πόλη και ο όχλος ζητούσε αίμα, ενώ συγχρόνως έβγαζε φωτογραφίες και τραβούσε video. Εκεί που πιστεύαμε ότι όλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ότι όλοι εκτονώνονται μέσω των social media, ορίστε που έγινε το θαύμα και οι επαναστάτες του πληκτρολογίου βγήκαν στους δρόμους. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι βγήκαν να απαιτήσουν «θάνατο».

Και η ερώτηση είναι: Ολοι αυτοί που μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι της Πισπιρίγκου τι είχαν στο μυαλό τους; Να τη λιντσάρουν ή να τη λιθοβολήσουν; Νιώθουν καλύτερα που βρίζουν και ρίχνουν κατάρες; Θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο που συμπεριφέρονται έτσι; Είναι πολιτισμός να εξωτερικεύουν ένα αδικαιολόγητο μίσος, που σε τίποτα και κανέναν δεν ωφελεί; Μήπως να τους πει κάποιος πως έχουμε δικαστήρια, είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και πως με αυτά που κάνουν θυμίζουν Μεσαίωνα και πολίτες τριτοκοσμικής χώρας;

Κυκλοφόρησαν και διάφορα βίντεο. Σε ένα από αυτά ακούσαμε κάποιον να φωνάζει: «Ολοι φταίνε, όλοι μπλεγμένοι είναι. Και ο άντρας της», την ώρα που μια γυναίκα με έναν μαρκαδόρο στο χέρι έγραφε «θάνατος στους παιδοκτόνους» στα παντζούρια του σπιτιού. Μιλούσαν όλοι μαζί, φωνασκούσαν, κουβέντιαζαν λες και ήταν σε καφενείο, έκαναν ψυχανάλυση της κουζίνας και έριχναν κατάρες με μια δίψα για εκδίκηση. «Μπράβο», φώναξε κάποιος, δίνοντας τα εύσημα, και ο συγκεντρωμένος όχλος χειροκρότησε. Ακολούθησαν μερικά ακόμα «μπράβο». Και ύστερα ένας κύριος φώναξε: «Ζώα!».

Ποιους εννοούσε άραγε;

Θυμήθηκα μια άλλη δολοφονία, ολόκληρης οικογένειας. Ενας Ελληνας, σπιτονοικοκύρης μιας οικογένειας Αλβανών, επειδή του χρωστούσαν δύο νοίκια, σκότωσε μαμά, μπαμπά και στραγγάλισε τα δύο παιδάκια τους. Ενας άνθρωπος ο οποίος προκαλούσε συνεχώς προστριβές και εντάσεις για τα ενοίκια που φέρονται να του χρωστούσαν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους κόβει το ρεύμα και το νερό για να τους αναγκάσει να φύγουν. Οταν δεν κατάφερε να τους διώξει, τους σκότωσε και στραγγάλισε δύο παιδάκια στα κρεβατάκια τους. Απλά πράγματα.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο όχλος δεν βγήκε στους δρόμους; Γιατί δεν ζήτησε «θάνατο»;

Ισως γιατί ήταν Αλβανοί!

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου