Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η ενεργειακή κρίση στο 40ό τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής

Το μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης διερευνά το ηλεκτρονικό περιοδικό της Βουλής στο 40ο τεύχος  που αναρτήθηκε σήμερα στον Ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του φακέλου “Ιδεόπολις” στο ερώτημα “Ποια στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να πετύχει την ενεργειακή της αυτάρκεια;” απαντούν με άρθρα τους οι πολιτικοί Ε. Στυλιανίδης, Σ. Φάμελλος, Γ. Μανιάτης, καθώς και οι ειδικοί επιστήμονες  Χ. Δούκας, Γ. Κρεμλής και Ν. Φαραντούρης.

Στο θεματολόγιο του νέου τεύχους, στην ενότητα του Κοινοβουλευτικού Έργου ξεχωρίζουν:

– Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών παραγωγής και παροχής ενέργειας.

– Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση κατά 35% μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ και της τροπολογίας για την επιδότηση της τιμής των καυσίμων στους οικονομικά  ασθενέστερους.

– Η δημιουργία Μονάδας Ελέγχου για τη διερεύνηση των καταγγελιών πολιτών σε βάρος του ΕΦΚΑ κυρίως στην έκδοση των συντάξεων.

– Οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω των startups.

– Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για οδοντιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

– Η ανέγερση του νέου Γενικού νοσοκομείου Σπάρτης με δωρεά του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος.

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας ξεχωρίζει η παρουσίαση της ομιλίας του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ε.Ε. στη Σλοβενία.

Τέλος, στην ενότητα του Πολιτισμού ξεχωρίζουν τα εγκαίνια στη Δημοτική Πινακοθήκη των Ιωαννίνων της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής με θέμα «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» και η παρουσίαση όλων των βιβλίων για παιδιά και εφήβους που εκδόθηκαν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00