Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Και οι Βρετανοί για τις σχέσεις Σαββίδη – Πούτιν

Μετά το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, την κορυφαία γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» και μια σειρά άλλων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, ήρθε η σειρά των βρετανικών media να αναφερθούν στη δραστηριότητα του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα και στις σχέσεις του με τη Μόσχα του Βλαντιμίρ Πούτιν, με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος της εφημερίδας «Daily Star» φιλοξενούσε στα μέσα της εβδομάδας εκτενές ρεπορτάζ για τα έργα και τις ημέρες του επιχειρηματία από το Ροστόφ, υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων, τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο, του κόμματος του οποίου υπήρξε μέλος (και μάλιστα με ειδικότητα τις εξωτερικές σχέσεις, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά), ενώ δεν θα μπορούσε
να λείπει η προτροπή της ρωσικής πρεσβείας προς τους Ελληνες να βλέπουν… Open για έγκυρη ενημέρωση αναφορικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στο ουκρανικό έδαφος.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος αφιερώνεται στην καταδίκη του Ιβάν Σαββίδη από την ελληνική Δικαιοσύνη για την είσοδό του με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το 2018 και κατόπιν της ακύρωσης του γκολ του Βαρέλα. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στον επιχειρηματία επιβλήθηκε ποινή 25 μηνών, καθώς και τριετής απαγόρευση εκ του σύνεγγυς παρουσίας στους αγώνες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Είναι ενδεικτικό ότι ο συντάκτης χαρακτηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη «τρελάρα» (και μάλιστα στον υπότιτλο), ενώ διαμηνύει ότι παρακολουθείται στενά, λόγω των δεσμών του με τον Πούτιν.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00