Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Κυβερνητικό σχέδιο ενίσχυσης του Τύπου- Τί σκέφτεται ο Υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του Τύπου στη χώρα μας έχει καταλήξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για τα ΜΜΕ υφυπουργός, Γιάννης
Οικονόμου, ο οποίος έχει (σχεδόν) ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς. Η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν σχεδόν στο σύνολό τους οι εκδοτικές επιχειρήσεις και που συνδέεται κυρίως με την εκτίναξη των τιμών στις πρώτες ύλες.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στις τιμές του δημοσιογραφικού χαρτιού ίσως και να μην έχουν ιστορικό προηγούμενο. Με αφορμή τη σχεδόν αδιέξοδη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο των εκτυπώσεων, αλλά και της αγοράς του χαρτιού, ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Οικονόμου, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επισπεύσει τις σχετικές πρωτοβουλίες, που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά προς την κατεύθυνση της επίλυσης διαφόρων ζητημάτων.

Από τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει να επαναλάβει την επιδότηση του μεταφορικού έργου των εντύπων, δεδομένου ότι καταγράφεται κατακόρυφη
αύξηση τόσο στις τιμές των καυσίμων όσο και στη μεταφορά των εφημερίδων μέσω αεροπορικών εταιρειών. Ισως η ανάγκη της επιδότησης του μεταφορικού έργου να είναι πιο επιβεβλημένη από
ό,τι την περσινή χρονιά, αφού, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες τα νούμερα, το μεταφορικό κόστος έχει στην κυριολεξία εκτιναχθεί. Πέραν αυτού του μέτρου, ο υφυπουργός επί των ΜΜΕ δείχνει να σκέφτεται σοβαρά (αν δεν έχει ήδη καταλήξει) την υιοθέτηση ενός πάγιου αιτήματος, που έχει να κάνει με την κατάργηση του 6% του ΦΠΑ στην πώληση των εντύπων.

Επίσης, ο Γ. Οικονόμου, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, συζητούν ένα πιο εκτεταμένο σχέδιο ενίσχυσης του Τύπου, που θα προκύψει (εκτός των άλλων) και μέσα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Επί της ουσίας, σχεδιάζουν ένα οικονομικό εργαλείο που θα στοχεύει στην όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική ενίσχυση του κλάδου, ξεπερνώντας παθογένειες και προβλήματα του παρελθόντος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου