Έρχονται αλλαγές στον ΣΚΑΪ

Σημείο τομής για τον ενημερωτικό τομέα του ΣΚΑΪ θα είναι το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού και τα ποσοστά τόσο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων όσο και των πρωινών εκπομπών, που έχουν πληγεί εμφανώς (ειδικά στο δυναμικό κοινό) σε σχέση με το παρελθόν, συνιστούν αντικείμενο έντονου προβληματισμού στα υψηλά κλιμάκια του καναλιού του Νέου Φαλήρου.

Και αν σε ό,τι αφορά το δελτίο το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο κομμάτι του περιεχομένου και του lead-in, οι ζυμώσεις για τους «Αταίριαστους» ή το «Σήμερα» είναι πολύ πιο αγωνιώδεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτήν τη φάση εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση των εν λόγω εκπομπών σε επίπεδο όχι μόνο θεματολογίας, αλλά και προσώπων που θα πλαισιώσουν τα δίδυμα των παρουσιαστών, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση και τα θέματα να παρουσιάζονται με πιο ελκυστικό τρόπο.

Στη γενικότερη κουβέντα έχει μπει και η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά τα Σαββατοκύριακα, οι επιδόσεις της οποίας, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 18-54, δεν θυμίζουν σε τίποτα την τηλεοπτική μονοκρατορία του έμπειρου δημοσιογράφου τα προηγούμενα χρόνια. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που το ζήτημα του συμβολαίου του (όπως και αυτά των Ντσούνου και Κούτρα) καθίσταται όλο και πιο επιτακτικό.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4/3