Σε Σαουδάραβα κροίσο το 30% του ΑΝΤ1 έναντι 225.000.000 ευρώ

Σημαντική επιχειρηματική συμφωνία για τον όμιλο ΑΝΤ1 ανακοινώθηκε την Καθαρά Δευτέρα. Πρόκειται για τη συμμετοχή του MBC Group -του μεγαλύτερου ομίλου media στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με έδρα το Ντουμπάι – στις δραστηριότητες του Ομίλου ANTENNA Ελλάδας, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 225 εκατομμυρίων ευρώ. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε και τα κεφάλαια καταβλήθηκαν εξ ολοκλήρου από το MBC Group για την υποστήριξη ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου στην Ελλάδα.

Το MBC Group κατέχει, πλέον, το 30% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου και ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διατηρεί το 70% και τον έλεγχο της σχετικής εταιρείας συμμετοχών. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη δημιουργία στην Ελλάδα σύγχρονων studio και υποδομών διεθνών προδιαγραφών για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή κόμβο οπτικοακουστικής παραγωγής, που, παράλληλα με τα κίνητρα που έχει θεσπίσει το κράτος, θα ενθαρρύνει την αύξηση των σχετικών επενδύσεων και την εισροή συναλλάγματος.

Κεφάλαια θα διατεθούν και σε νεοφυείς (startups) digital επιχειρήσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις digital υπηρεσιών που θα ενισχύσουν το ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας και θα δώσουν ώθηση στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία. Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσουν ειδικότητες προηγμένης τεχνολογίας.

Να σημειωθεί ότι το MBC Group ιδρύθηκε το 1991 από τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Γουαλίντ μπιν Ιμπραήμ αλ Ιμπραήμ, ο οποίος σήμερα είναι 60 ετών και έχει περιουσία 10,9 δισ. δολαρίων, αποτελώντας τον 27ο πιο πλούσιο Άραβα της Μέσης Ανατολής.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 9 Μαρτίου 2022