Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ευνοϊκή µεταχείριση από το ΑΠΕ στον Φιλιππάκη

Εντελώς διαφορετική μεταχείριση από αυτήν που είχαν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις media είχαν τα Μέσα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη  από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείων Ειδήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα στελέχη της επιχείρησης που έλαβαν τη σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, και όπως προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές της στήλης, ο εκδότης των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» κατέβαλλε τη συνδρομή προς το πρακτορείο με
μεταχρονολογημένες επιταγές, που έφταναν μέχρι και το οκτάμηνο. Για όσους δεν κατάλαβαν, ο όμιλος Φιλιππάκη απολάμβανε καθημερινά (όλες) τις υπηρεσίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων και πλήρωνε έπειτα από οκτώ μήνες. Αν αυτή η πολιτική ίσχυε και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις media, προφανώς και δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα, αν Bκαι πάλι είναι αδιανόητο ένας δημόσιος φορέας να κάνει τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις προς ιδιώτες, τη στιγμή που χρηματοδοτείται από τον δημόσιο κορβανά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίθεται (εκτός των άλλων) και ένα θέμα ηθικήςτάξης, αφού ο κ. Φιλιππάκης συμμετείχε στο Δ.Σ. του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Είναι προφανές ότι, όταν η επιχείρηση ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική εμπορική πολιτική για ένα από τα μέλη του Δ.Σ., ανακύπτει και ένα δεύτερο θέμα. Αν κρίνω από τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο επικεφαλής του ΑΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, από τα μέσα επιρροής Φιλιππάκη, μάλλον αποφάσισε να δώσει τέλος στην ευνοϊκή μεταχείριση της οποίας τύγχανε ο όμιλος του συγκεκριμένου εκδότη.

Είναι ενδεικτικό το δημοσίευμα του site newsbreak.gr, το οποίο αναφέρει ότι «ο Περδικάρης σύντομα θα αποτελέσει πρόβλημα για το Μαξίμου». Προφανώς το δημοσίευμα συνδέεται χρονικά με την απόφαση του επικεφαλής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων να μεταβάλει τους άκρως ευνοϊκούς όρους της σύμβασης που είχε συνάψει με το ΑΠΕ η εκδοτική επιχείρηση Φιλιππάκη. Με αφορμή
αυτό, επανέρχεται στην επιφάνεια η άποψη ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκδίδει εφημερίδες και να λειτουργεί sites, αρκεί να μη «δανείζεται» χρήματα είτε από τα δημόσια ταμεία και την Εφορία είτε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γιατί τότε όλοι θα μπορούσαν με περισσή ευκολία να εκδίδουν εφημερίδες.

Δημοσιεύτηκε στο SECRET στις 30/12/2021

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00