Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Δραστικά μέτρα στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια για εβδομαδιαία «Αυγή» και λουκέτο «στο Κόκκινο»

Πλήρως αποτυχημένο κρίνεται το πρόγραμμα εθελουσίας στην «Αυγή», το οποίο προώθησε η Κουμουνδούρου με στόχο την οικονομική εξυγίανση της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις οκτώ εργαζόμενοι φέρονται να ανταποκρίθηκαν στο εν λόγω σχέδιο, το οποίο προκάλεσε νέες βαθιές πληγές μεταξύ των στελεχών του εντύπου και της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πληγές οι οποίες δεν πρόκειται να κλείσουν εύκολα ή γρήγορα, με δεδομένη και την επίσημη απόφαση της ηγετικής ομάδας να μειώσει την επιχορήγηση προς την «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» κατά 40%.

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο στενό σύστημα του Αλέξη Τσίπρα, ισοδυναμεί με άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της λήψης σκληρών μέτρων στα δύο Μέσα και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνου. Όπως έχει γράψει και στο παρελθόν η στήλη, σε ό,τι αφορά την εφημερίδα, υπάρχει εδώ και καιρό η σκέψη μετατροπής της σε εβδομαδιαίο φύλλο, αφού πλέον δεν μπορεί να στηριχθεί οικονομικά (και με φόντο τη χαμηλή κυκλοφορία της) η καθημερινή έκδοση. Μάλιστα, η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται δεδομένο ότι θα επιφέρει σοβαρούς μετασχηματισμούς σε επίπεδο μισθών και στελεχικού δυναμικού, ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στο ραδιόφωνο, με τις φωνές – ακόμη και εντός του προεδρικού πυρήνα – που ζητούν οριστικό λουκέτο ή δραματική περιστολή δαπανών μέσω απολύσεων και μισθολογικών περικοπών να γίνονται ολοένα και πιο δυνατές.

Σε αντίθεση, δε, με την περίπτωση της «Αυγής», που έχει άλλη σημειολογική σημασία, οι υπέρμαχοι των δραστικών λύσεων θεωρούν πως οι αντίστοιχες επικοινωνιακές συνέπειες στο «Κόκκινο» θα ήταν λιγότερο επώδυνες για την Κουμουνδούρου.

 

*Δημοσιεύτηκε στο SECRET στις 30/12/2021

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου