Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Social μπάχαλο:Για ποιους λόγους θα θυµάµαι το 2021

Δεν θα κάνω ευχές για το 2022 -μια και ποτέ δεν πιάνουν-, αλλά θα κάνω μια ανασκόπηση για να δούμε για ποιους λόγους θα θυμόμαστε το 2021. Θα μας μείνει αξέχαστο για τον COVID και τις μεταλλάξεις του, που είναι το Νο 1 θέμα στον πλανήτη. Θα το θυμόμαστε για τις πλημμύρες, τους τυφώνες, τις φωτιές, τους σεισμούς και τις εκρήξεις ηφαιστείων. Για τους πολέμους και τους δεκάδες εμφυλίους.

Για την έξαρση βίας – τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε οικογενειακό περιβάλλον. Για την παγκόσμια κινητοποίηση για την καταστροφή του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας. Το σύνθημα των ακτιβιστών «There is no Planet B» θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο.

Θα θυμόμαστε το 2021 για την εκκωφαντική πτώση του Ντόναλντ Τραμπ. Για τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον Ιλον Μασκ, τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον Τζο Μπάιντεν, τον Πάπα Φραγκίσκο, για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και του Πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Θα το θυμόμαστε ως τη χρονιά που ο παγκόσμιος τουρισμός απώλεσε 1,3 τρισ. δολάρια. Θα το θυμόμαστε για το Αφγανιστάν και τις ορδές των προσφύγων. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς
κοινό και για την τεράστια αύξηση της θερμοκρασίας.

Θα το θυμόμαστε για τις γερμανικές εκλογές, που έδωσαν τέλος στην Αγκελα Μέρκελ. Για τα Pandora Papers, τη μεγαλύτερη διάδοση εμπιστευτικών πληροφοριών, που διέρρευσαν και αποκάλυψαν φοροδιαφυγή και διαφθορά μεταξύ 330 πολιτικών και εκατομμυριούχων.

Για τη Φουκουσίμα, τον νέο «Ψυχρό Πόλεμο» ΗΠΑ – Ρωσίας, για το «Παιχνίδι του καλαμαριού», το οποίο είδαν πάνω από 111 εκατομμύρια θεατές στο Netflix, για το ότι το Λουξεμβούργο έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που νομιμοποίησε την κάνναβη.

Θα το θυμόμαστε γιατί είχαμε έναν από τους χειρότερους καύσωνες στην Ελλάδα, με υψηλότερη θερμοκρασία 46,3° C. Για τις εφιαλτικές πυρκαγιές μέσα στο καλοκαίρι και την κόλαση στη Βόρεια Εύβοια. Για το «έγκλημα στα Γλυκά Νερά», την έξαρση των γυναικτονιών κ.λπ. κ.λπ…

Ας ελπίσουμε ότι το 2022 θα τα πάμε καλύτερα. Καλή χρονιά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου