Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Social μπάχαλο: Χριστούγεννα χωρίς µάσκα

Σκόρπιες χριστουγεννιάτικες σκέψεις. Θυμάμαι εκείνη τη χρονιά, Χριστούγεννα ήταν πάλι, που ο κόσμος, μη έχοντας χρήματα ακόμα και για να ζεσταθεί, έκαιγε στα τζάκια ό,τι ξύλο και σκουπίδι έβρισκε, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο ουρανός με μια τεράστια αιθαλομίχλη, γεμάτη με βλαβερά μικροσωματίδια.

Το ξεπεράσαμε -ποιος ξέρει με τι συνέπειες- αυτό το στάδιο και φτάσαμε στα φετινά Χριστούγεννα, που όλοι μας θέλαμε να είναι καλύτερα απ’ τα περσινά. Αμ δε!

Μπορεί να μην έχουμε καραντίνα φέτος, έχουμε όμως τη δαμόκλειο σπάθη της μετάλλαξης Ομικρον πάνω απ’ τα κεφάλια μας να μας καταδυναστεύει. Και να ’ταν μόνο αυτό! Βλέπω και διαβάζω, δήθεν μου τάχα, για Χριστούγεννα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη ευδαιμονίας. Οι ξανθιές της τηλεόρασης, λες και ζουν σε άλλο πλανήτη, κραυγάζουν πάνω στα 12ποντά τους: Οι πλατείες της Αθήνας γεμίζουν χριστουγεννιάτικα χωριά. «Εκρηξη» κρατήσεων σε χειμερινούς προορισμούς.Gourmet χριστουγεννιάτικο τραπέζι κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Γιατί δεν πιστεύω τίποτα απ’ όλα αυτά; Γιατί εξακολουθώ να βλέπω ανθρώπους σκυθρωπούς; Γιατί οι περισσότεροι γνωστοί μου είναι άκεφοι; Γιατί, ενώ κάθε χρονιά είχαμε καθημερινά καλέσματα σε συγγενικά και φιλικά σπίτια, φέτος όλοι πάλι κλείστηκαν στο καβούκι τους;

Σκόρπιες σκέψεις μού έρχονται ανακατεμένες. Θέλουμε να πάμε στο Χωριό του Αϊ-Βασίλη με το βαφτιστήρι μου, αλλά μπορούμε να μπούμε η μάνα του κι εγώ. Ο ηλίθιος ο πατέρας του είναι βλακωδώς ανεμβολίαστος και θα κάτσει απ’ έξω.

Και επειδή, παιδιά μου, βαρέθηκα τους ανεμβολίαστους και τον COVID και τις παραλλαγές του και όλη αυτήν την παράνοια, ας τελειώνουμε επιτέλους με τα εμβόλια, για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.

Βαρέθηκα τους αλλοπρόσαλλους ανθρώπους και τους φανατικούς κατά του εμβολίου και τους γκρινιάρηδες, τους αγέλαστους και τις θεωρίες συνωμοσίας. Βαρέθηκα όλους που δεν έχουν έναν καλό λόγο, μια γλυκιά ματιά, ένα αληθινό χαμόγελο.

Πεθύμησα αγάπη, χαρά, γιορτές, παραμύθια, ελαφρότητα – πεθύμησα τη ζωή μου, τις παρέες μου και τα επιτραπέζια. Πεθύμησα μαγεία, όνειρα, πεθύμησα να μη φοβάμαι, πεθύμησα ένα αληθινά χαμογελαστό μουτράκι -χωρίς μάσκα- να μου πει… Καλά Χριστούγεννα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00