Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Παραιτήθηκε από την ΕΙΗΕΑ ο Φιλιππάκης

Επιστολή προς το Δ.Σ. της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) έστειλε ο εκδότης της «Δημοκρατίας» και της «Εστίας», Γιάννης Φιλιππάκης , σημειώνοντας: «Εκλεισε ο
κύκλος της ανάμιξής μου στη διοίκηση της Ενώσεως». Δύο οι λόγοι της παραίτησης, ένας παλιότερος και ένας καινούργιος. Ο πρώτος είναι «η μη παρουσία (!) της ΕΙΗΕΑ στις διαδικασίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού» για την «προσπάθεια που γίνεται να ρυθμιστεί η αγορά της διανομής Τύπου».

Ο δεύτερος λόγος αφορά την κατάθεση του προέδρου της ΕΙΗΕΑ, Αλέξη Σκαναβή, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Πέτσα: «Δυστυχώς, ο πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε ότι “δεν ξέρει, δεν είδε”, αφήνοντας εκτεθειμένα μία σειρά μελών της Ενωσης, που είτε έλαβαν, αδίκως, ελάχιστα είτε δεν έλαβαν τίποτα».

Είναι προφανές ότι ο γνωστός μεγαλοεκδότης επί χρόνια είχε βολευτεί σε μια διαδικασία που ήθελε την ΕΙΗΕΑ να κινείται σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο, με τον ίδιο να κάνει ουσιαστικά το απόλυτο κουμάντο. Ωστόσο, όλο το διάστημα από το συγκεκριμένο όργανο απουσίαζαν σχεδόν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ενώ είχαν αποκλειστεί και οι εκδότες των εβδομαδιαίων εφημερίδων.

Oταν, λοιπόν, υπό τη νέα διοίκηση, με πρόεδρο τον έμπειρο εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου», Αλέξη Σκαναβή, η Eνωση Ιδιοκτητών άρχισε να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα ζητήματα του κλάδου, ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι ο κ. Φιλιππάκης θα αποχωρούσε, γεμίζοντας με θλίψη την κοινότητα των συναδέλφων του.

Επειδή, όμως, πέραν της αστείας πλευράς, υπάρχει πάντα και μια δεύτερη όψη, είναι κοινά παραδεκτό ότι όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούνταν με τα συνδικαλιστικά των εκδοτών το αφεντικό της
«Espresso», κανένα (μα κανένα) από τα πάγια αιτήματα του κλάδου δεν επιλύθηκε. Απεναντίας σωρεύτηκαν ακόμα περισσότερα. Με απλά λόγια, ο Φιλιππάκης επιχειρεί μια ηρωική έξοδο από την Ενωση Ιδιοκτητών και αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής του. Τα υπόλοιπα, δυστυχώς για τον ίδιο, υπάρχουν αρμόδιοι για να τα κρίνουν.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου