Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ψάχνει και για κανάλι τώρα ο Μελισσανίδης

Εντύπωση προκάλεσε στην αγορά η πληροφορία που δημοσίευσε η στήλη ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης , μετά τη «Ναυτεμπορική», σκέφτεται σοβαρά να επεκταθεί μιντιακά και στην τηλεόραση.

Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να έχει κάνει επισήμως πρόταση στον Ιβάν Σαββίδη για την απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού Open. Ομως, τελικώς δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αφού τα χρήματα που προσέφερε ο «Τίγρης» ήταν πολύ λιγότερα από τις απαιτήσεις του ομογενούς επιχειρηματία. Νεότερες πληροφορίες θέλουν τον Μελισσανίδη να επιμένει προς την κατεύθυνση της απόκτησης και τηλεοπτικού καναλιού, θεωρώντας ότι ένας μιντιακός όμιλος δεν μπορεί να μη διαθέτει (και) τηλεοπτικό σταθμό.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες που θέλουν τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να είναι διατεθειμένος να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία για την πώληση του καναλιού της Παιανίας, έχοντας μάλιστα έλθει ήδη σε επαφή με κάποιους εκ των ενδιαφερομένων. Πέραν της πλευράς του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners, με την οποία οι επαφές (που φέρεται να είχε το σύστημα Σαββίδη) περιήλθαν σε πρώτη φάση σε αδιέξοδο, λόγω του θεσμικού κωλύματος για την εμπλοκή του fund, που, ως γνωστόν, απέκτησε τη Nova και στην ελεύθερη τηλεόραση, οι καλά γνωρίζοντες τη μιντιακή πιάτσα επιμένουν ότι εσχάτως έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και δύο κορυφαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

Ωστόσο, αμφότεροι δεν δείχνουν ζεστοί όσον αφορά την πιθανή προώθηση του σχετικού deal, θεωρώντας πως πρόκειται για μια ασύμφορη διαδικασία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, η γενικότερη κατάσταση αναθεώρησης του επενδυτικού πλάνου του επιχειρηματία από το Ροστόφ στη χώρα είναι σαφές ότι αγγίζει -έστω και σε επίπεδο σκέψεων και συζητήσεων- και τα Μedia της ιδιοκτησίας του.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου