Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Απολύσεις και «παραιτήσεις» αναπήρων στην «Espresso»

Την ίδια στιγμή που ο εκδότης της εφημερίδας «Espresso», Ιωάννης Φιλιππάκης , προχωρούσε σε λανσάρισμα της κυριακάτικης «Εστίας», στο tabloid φύλλο δρομολογούσε απομακρύνσεις στελεχών και μάλιστα προσώπων που πορεύτηκε μαζί τους από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να περάσει από τον χώρο των περιοδικών σε εκείνο των εφημερίδων.

Η ιστορία ξεκίνησε κάμποσα χρόνια πριν, όταν ο πρώτος εκδότης της «Espresso», κ. Λάβδας, αναζήτησε επιχειρηματία για να πουλήσει το εκδοτικό του εγχείρημα. Τότε βρέθηκε ο κ. Φιλιππάκης, ο οποίος στην κυριολεξία την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στα γραφεία της νέας του επιχείρησης συνάντησε δύο πρόσωπα, με τα οποία συνδέθηκε και με στενή φιλία. Ο λόγος για την επί σειράν ετών εκπρόσωπο των εργαζομένων στην «Espresso», Ελενα Σολωμού, και τον σύζυγό της, Σταύρο Βρανά.

Οι δύο δημοσιογράφοι δεν ήταν απλώς συνεργάτες του Φιλιππάκη, αλλά στελέχη που εμπιστευόταν και εκτιμούσε όσο λίγους. Προ ημερών, ο κ. Βρανάς ενημερώθηκε για την απόφαση του εκδότη να διακόψει τη συνεργασία μαζί του. Ταυτόχρονα, είχε ζητηθεί από τη σύζυγό του να βγει σε αναγκαστική άδεια, η οποία έληξε την προηγούμενη Παρασκευή. Επιστρέφοντας στην εργασία, η δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων φέρεται να ενημερώθηκε σχετικά με την απόφαση για περικοπή του μισθού της. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία δεν έχει να κάνει τόσο με την απόλυση Βρανά και τα παζάρια με τη σύζυγό του, όσο με το γεγονός ότι η Ελενα Σολωμού πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο με 85% αναπηρία. Γι’ αυτό και, όταν κυκλοφόρησε στους διαδρόμους της εκδοτικής επιχείρησης η φήμη ότι ο Φιλιππάκης είχε απομακρύνει το ζευγάρι των δημοσιογράφων-φίλων του, ήταν ελάχιστοι εκείνοι που το πίστεψαν. Και φυσικά ο διευθυντής της «Espresso», Γιώργος Πούλος, που επί μήνες επιμελείτο τα άθλια δημοσιεύματα εναντίον του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, όχι μόνο δεν απέτρεψε την απόλυση, αλλά για άλλη μία φορά συντάχθηκε με τις επιθυμίες του εκδότη του.

Για την απόλυση των δύο δημοσιογράφων υπήρξε και χλιαρή αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ, η οποία εξέδωσε τη γνωστή, σχεδόν τυποποιημένη ανακοίνωση. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου δημοσιογράφου Σταύρου Βρανά από την εφημερίδα “Espresso”, που οδήγησε και στην “παραίτηση” από το ίδιο Μέσο της συζύγου του, Eλενας Σολωμού, συνδικαλιστικής εκπροσώπου των συντακτών της εφημερίδας “Espresso” στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η ΕΣΗΕΑ, η οποία είναι ενάντια στην αναλγησία και σε κάθε αυθαίρετη ενέργεια
της εργοδοσίας, βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και θα τους στηρίξει σε κάθε βήμα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και τη δικαίωση των προσπαθειών τους».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου