Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Οι Ελληνες του εξωτερικού

Για έναν περίεργο λόγο, η ραδιοφωνική μου εκπομπή στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM (κάθε Σαββατοκύριακο, 6-9 μ.μ.) έχει πολλούς Ελληνες ακροατές του εξωτερικού. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω την τεχνολογία.

 

Το θέμα μου όμως είναι άλλο. Με κάποιους από αυτούς τους φίλους που ακούν και μου στέλνουν μηνύματα από ΗΠΑ, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Ινδία, αραβικές χώρες, Ιταλία, Αυστραλία, Αφρική, μέχρι και από Παταγονία είχα μήνυμα…, ανταλλάσσουμε απόψεις και γνώμες και εκτός εκπομπής.

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που μου εκφράζουν παράπονα για τη συμπεριφορά της μαμάς πατρίδας προς τους Ελληνες ξενιτεμένους. Μια και είναι καλοκαίρι, θέλω να θίξω ένα θέμα, για το οποίο μου έγραψε ο φίλος Α.Μ. από Σουηδία.

 

Υποστηρίζει –και δεν έχει άδικο– πως οι καλύτεροι «τουρίστες» κάθε χρόνο είναι οι Ελληνες του εξωτερικού. Μου έγραψε λοιπόν:

 

«Εγώ έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο εξωτερικό και σκέφτομαι το εξής: Εμείς θέλουμε να ερχόμαστε στην πατρίδα όσο πιο συχνά μπορούμε. Εάν η Ελλάδα έκανε ειδική, στοχευμένη καμπάνια για τους Ελληνες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές με: ειδικές πτήσεις, με ειδικό γραφείο για πληροφορίες, διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών κ.λπ., θα μπορούσαμε να ερχόμασταν πιο συχνά και να φέρναμε μαζί και τα πεθερικά μας, κουνιάδες, κουμπάρους (έχω πεθερικά και κουμπάρους Σουηδούς), φίλους…».

 

Πολύ σωστή η τοποθέτησή του. Ολοι μας γνωρίζουμε πως κάθε χρόνο παλεύουν όλοι στην Ελλάδα (ΕΟΤ κ.λπ.) για να φέρουν τους Αγγλους και τους Γερμανούς τουρίστες και για τους Ελληνες του εξωτερικού τίποτα. Και είναι εκατομμύρια (μαζί με συγγενείς και φίλους).

 

Και θέλουν να έρχονται χειμώνα, καλοκαίρι και Πάσχα. Και, ως γνωστόν, όποτε έρχονται, κάθονται γύρω στις τρεις
εβδομάδες και ξοδεύουν ό,τι έχουν μαζέψει όλο τον χρόνο. Δεν είναι άδικο να μην τους δίνουν καμία σημασία;
Παιδιά, κακά τα ψέματα, η Ελλάδα μπορεί να λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματά της, εάν «χρησιμοποιήσει» σωστά τους Ελληνες και τους φιλέλληνες του εξωτερικού.

Εκεί, στον ΕΟΤ, για ξαναδείτε το όλο θέμα από την αρχή, σας παρακαλώ

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου