Με δέκα σειρές επενδύει στη µυθοπλασία η ΕΡΤ

Δέκα τηλεοπτικές σειρές στο σύνολο αναμένεται να βγουν στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης πάντα μέσα από τη συχνότητα του Πρώτου Καναλιού από το επόμενο φθινόπωρο και για όλη την επόμενη σεζόν.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο ακόμη σειρές θα πάρουν άμεσα το πράσινο φως από το Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης και συγκεκριμένα μία κωμική και μία δραματική.

 

Η τελευταία θα είναι κοινωνικού περιεχομένου σε σενάριο της Τίνας Καμπίτση. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος θα υποδυθεί ένα γιατρό. Η εν λόγω σειρά προορίζεται να ενταχθεί στην prime time από τον Φεβρουάριο του 2022. Στην ΕΡΤ θα ενταχθούν προσεχώς ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού, που θα αποτελέσουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο της σειράς με τίτλο «Πεθαίνω για σένα». Πρόκειται για ξένο φορμάτ της Caracol και θα βασίζεται στη σειρά «La hypochondriaca» («Η υποχόνδρια»). Η Κατερίνα Γερονικολού θα υποδυθεί μια γυναίκα με διαρκή φόβο ότι νοσεί από κάποια τρομερή ασθένεια, ενώ ο Γ. Τσιμιτσέλης το γιατρό, ο οποίος με μια λάθος διάγνωση επιβεβαιώνει τους φόβους της και της λέει πως έχει μόνο έξι μήνες ζωής.

 

Ο γιατρός πολύ σύντομα ερωτεύεται την ασθενή του και πρέπει να της αποκαλύψει ότι έχει κάνει λάθος διάγνωση. Στόχος είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα τον Δεκέμβριο και κατά πάσα
πιθανότητα θα πάρει τη θέση της σειράς «Ζακέτα να πάρεις». Το πιθανότερο είναι η κωμική σειρά με την Ελένη Ράντου να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου κύκλου (η μετάδοση των επεισοδίων ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο), ωστόσο εκκρεμούν οι τελικές συζητήσεις της ΕΡΤ με τους συντελεστές, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αν τελικά θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος επεισοδίων. Στόχος της ΕΡΤ είναι το νέο της πρόγραμμα να βγει στον αέρα γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 20 Ιουλίου