Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Φήµες για είσοδο του Μελισσανίδη junior στα media

Το ενδιαφέρον της οικογένειας Μελισσανίδη, μέσω της κυπριακής Vegata Ηoldings, για τα περιουσιακά στοιχεία της «Ναυτεμπορικής» στάθηκε αφορμή για να επιστρέψουν στην πιάτσα τα σενάρια που θέλουν τον γνωστό εφοπλιστή αποφασισμένο να επενδύσει και στα media.

 

Αν και μια τέτοια φημολογία είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα όσα συζητούνται στο παρασκήνιο, εκείνος που πραγματικά ενδιαφέρεται για τον λαμπερό χώρο των μέσων ενημέρωσης είναι ο γιος του «Τίγρη», Γιώργος Μελισσανίδης. Αυτό είναι και ο βασικός λόγος που εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη «Ναυτεμπορική».

 

Η είσοδος του Μελισσανίδη junior μέσω ενός ιστορικού συγκροτήματος στα media. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο ως προς την τελική απόφαση φαίνεται να έχει παίξει και ο στενός φίλος του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ, εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος έχει και «έννομο» συμφέρον να αποκτήσει τη «Ναυτεμπορική»
ο Μελισσανίδης, αφού, αν περάσει σε άλλα χέρια, πιθανόν και να έχει ζήτημα με την εκτύπωση των εφημερίδων του, μιας και τυπώνεται στην εκτυπωτική μονάδα των αδελφών Αθανασιάδου.

 

Πέραν τούτου, από τη στιγμή που θα περνούσε στα χέρια του Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική», θεωρείται φυσικό επακόλουθο να αναλάβει ο ίδιος ο Φιλιππάκης το «τρέξιμό» της. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο «Τίγρης» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόσφατη επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να εντάξει τον εκδότη της «Δημοκρατίας» στο Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού Open.

 

Μάλιστα, κάποιοι πίσω από αυτή την επιλογή άρχισαν να βλέπουν και συνολική συνεργασία ανάμεσα στους Σαββίδη και Μελισσανίδη και στον χώρο των media. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, παρά τις σχετικές διαψεύσεις, εξακολουθεί να υφίσταται ο προβληματισμός που πιθανόν και να οδηγήσει (άμεσα) τον ομογενή επιχειρηματία στην απόφαση να αποεπενδύσει από τα media.

 

Στην περίπτωση αυτή και ανάλογα με τις οικονομικές απαιτήσεις, δεν αποκλείεται να δούμε τον Μελισσανίδη junior να διεκδικεί την εξαγορά του Open. Πάντως, υπάρχει πλέον ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο: ότι ο ιδιοκτήτης της Aegean αποφάσισε να επεκτείνει και στα μέσα ενημέρωσης την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου