Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Η χοντρή βγήκε πρώτη

 

Η Adele αναδείχθηκε γυναίκα-καλλιτέχνις του αιώνα. Αυτό λέει η είδηση και εννοεί από το 2000 μέχρι σήμερα. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι εκεί το θέμα μου. Το θέμα μου είναι ότι… η χοντρή βγήκε πρώτη.

 

Eτσι την έλεγαν όταν πρωτοξεκίνησε.

– Ποια είναι αυτή η Adele, ρε παιδιά;

– Μια χοντρή, απαντούσε ο άλλος.

 

Θα μπορούσε να πει «μια φωνάρα από την Αγγλία», αλλά όχι. Προτιμούσαν να την περιγράφουν με τον σωματότυπό της. Όπως τη Netta, που το 2018, εκπροσωπώντας το Ισραήλ στη Eurovision, κέρδισε την πρώτη θέση και κάποιοι την έλεγαν «η χοντρή κότα».

 

Δηλαδή, με αυτήν τη λογική θα έπρεπε να εξαφανίσουμε όσους και όσες είναι ή υπήρξαν ευτραφείς; Θα πρέπει να εξαφανίσουμε την Ella Fitzgerald, τη Μαρία Κάλλας και τη Μούσχουρη (που ξεκίνησαν καριέρα ως υπέρβαρες); Τη Monserrat Caballé, τον Pavarotti και το 80% των τραγουδιστών της όπερας; Την Aretha Franklin, τον Barry White, τον Ντέμη Ρούσσο, τη Cesaria Evora;Και στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν η Φαραντούρη, η Γαλάνη, η Αλεξίου, η Μαρίζα Κωχ, η Βιτάλη κ.λπ.;

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη πρώτα αδυνάτισε και μετά την πήραν σοβαρά οι εταιρείες δίσκων. Η Νατάσα Μποφίλιου, που έχει παραπάνω κιλά, ευτυχώς είναι το πρώτο όνομα αυτήν τη στιγμή. Κατάφερε με το ταλέντο της, το πείσμα και την εργατικότητά της να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου και των ΜΜΕ στη φωνή και τα τραγούδια της και όχι στο σώμα της.

 

Επανέρχομαι στην Adele, που, μην το ξεχάσω, παντρεύτηκε, έκανε παιδί, χώρισε και αδυνάτισε! Τα χρόνια πέρασαν, η Adele σάρωσε σε πωλήσεις και βραβεία και έφτασε η στιγμή του απολογισμού, που τη φέρνει πρώτη, πάνω από μουνίτσες, μοδάτες show women και ξέκωλα. Πρώτη η Adele, με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ
στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ξοπίσω Madonna, Rihanna, Beyonce, Lady Gaga και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Και τα τρία της άλμπουμ βρίσκονται μέσα στα δέκα πρώτα σε πωλήσεις.

 

Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα – είναι απλά. Εναν ηθοποιό τον κρίνεις για τις υποκριτικές του ικανότητες, έναν τραγουδιστή για τις φωνητικές του ικανότητες και ένα μοντέλο για τα σωματικά προσόντα του.

Αυτά

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00