Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο Καρτερός δίνει τη γραµµή του διχασµού

Την ξεκάθαρη πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να παίξει το χαρτί του διχασμού ως έσχατη λύση για τη δημoσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει η αρθρογραφία των φιλοΣΥΡΙΖΑϊκών εφημερίδων και ιδιαίτερα βεβαίως της «Αυγής» αυτά τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα.

 

Και σε αυτή την περίπτωση, ο άνθρωπος που αποφασίζει για τη στρατηγική και δίνει τη γραμμή είναι ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος σε αυτή τη συγκυρία έχει διπλό άγχος: αφενός να καταστεί κερδοφόρα η «επένδυση» του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τυχόν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας, με φόντο τα τελευταία γεγονότα, και αφετέρου να καλύψει επικοινωνιακά τις δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, με τον οποίο είχαν οργανώσει από κοινού την επιχείρηση άλωσης του εγχώριου μιντιακού σκηνικού στη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Σε ό,τι αφορά το πρώτο μέτωπο, ενδεικτική είναι η προσωπική αρθρογραφία του Θ. Καρτερού στην «Αυγή», όπου
κάνοντας λόγο -την επομένη κιόλας της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό φρουρό στη Νέα Σμύρνη- περί θέρμανσης κάθε «τρίκυκλης ψυχής», επαναφέρει τις μαύρες μνήμες της δολοφονίας Λαμπράκη, σε μια προσπάθεια να παραπέμψει σε διχαστικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

 

Δικής του έμπνευσης εξάλλου και κινούμενη σαφέστατα στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τακτική της υιοθέτησης των θέσεων των σκληροπυρηνικών του 3% για την παροχή αδιαπραγμάτευτης (έστω και άνευ θεσμικής βάσης) στήριξης στα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα. Τη σκυτάλη από τον Καρτερό παίρνει ο συνοδοιπόρος του στην τελευταία σελίδα της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κατσάκος, με τη διατύπωση αντίστοιχων «εμφυλιακών» απόψεων. Οσο για τον Κώστα Βαξεβάνη, που, ως γνωστόν, έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Καρτερό, ανέλαβε ως είθισται να τραβήξει το σχοινί προς τα αριστερά άκρα: και πάλι με φόντο την υπόθεση Κουφοντίνα, θυμήθηκε τον Εμφύλιο, τη βασίλισσα Φρειδερίκη και τη… CIA, προσφέροντας και αυτός
τις υπηρεσίες του στην επίτευξη των στόχων της Κουμουνδούρου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου