Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

ΕΙΗΕΑ:H παραίτηση Χατζηνικολάου και οι µικροί ιδιοκτήτες

Με την παραίτηση του εμπειρότατου Νίκου Χατζηνικολάου, που ουσιαστικά έδινε υπόσταση στην ΕΙΗΕΑ του Φιλιππάκη, ξεκίνησε η αρχή του τέλους για την Eνωση Ιδιοκτητών. Πλέον και επισήμως η ΕΙΗΕΑ, στην οποία μετείχαν παλιά οι Χρήστος Λαμπράκης, Γιώργος Μπόμπολας, Αριστείδης Αλαφούζος και Κίτσος Τεγόπουλος, εκπροσωπεί εφημερίδες όπως η «Espresso»,
ο «Λόγος» και η «Ελεύθερη Ωρα».

 

Μετά και την αποχώρηση του εκδότη της «Real News», δεν υπάρχει καμία μεγάλη εκδοτική επιχείρηση στους κόλπους της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Η αποχώρηση του μέχρι πρότινος προέδρου Νίκου Χατζηνικολάου, του αντιπροέδρου Τάσου Μπούρα, αλλά και αυτή του Ανδρέα Κουρή σήμανε το κλείσιμο μιας αμφιλεγόμενης παρένθεσης
για την Ενωση Ιδιοκτητών.

 

Πλέον οι ισχυροί του Τύπου, Θέμης Αλαφούζος («Καθημερινή»), Βαγγέλης Μαρινάκης (Alter Ego) και Τάσος Καραμήτσος («Πρώτο Θέμα»), ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους παραιτηθέντες και σύντομα θα εκδηλώσουν θεσμικές πρωτοβουλίες, που δεν θα έχουν καμία σχέση με την Ενωση που ονειρεύεται ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης.

 

Για όση αξία μπορεί να έχει η σχετική είδηση, αφού η επιρροή των εντύπων, οι ιδιοκτήτες των οποίων παραμένουν στην εξίσωση, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα προαναφερθέντα φύλλα, νέος πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ εξελέγη ο Κωνσταντίνος Γέρου, εκδότης της Star, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας», και γραμματέας ο Γιάννης Φιλιππάκης, εκδότης της «Espresso».

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η έλευση του Κώστα Βαξεβάνη του «Documento», ο οποίος προχωρά τις διαδικασίες για την εμπλοκή του στο όλο σκηνικό. Η ανάμειξη μάλιστα του τελευταίου θεωρείται ως μια προσπάθεια της Κουμουνδούρου να αποκτήσει έρεισμα στο συγκεκριμένο μέτωπο, μόνο που πλέον το παιχνίδι γίνεται χωρίς κανέναν μεγάλο παίκτη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00