Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Τετ-α-τετ Τσακαλώτου µε στελέχη της «Εφ.Συν.»

Συνάντηαη με τα κορυφαία στελέχη της «Εφημερίδας των Συντακτών», προεξάρχοντος του διευθυντή του φιλοΣΥΡΙΖΑϊκού εντύπου, Νικόλα Βουλέλη, είχε προ ημερών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κάλυψη της δράσης του πρώην υπουργού Οικονομικών τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Βλέπετε, είναι λογικό ο εκ των βασικών παραγόντων της διαδικασίας αμφισβήτησης των κεντρικών επιλογών του Αλέξη Τσίπρα να αναζητά επικοινωνιακά στηρίγματα στο εγχείρημα αυτό, αλλά και ένα ισχυρό αντίβαρο στις εναντίον του διαρροές από τους μεγαλοσχήμονες της Κουμουνδούρου.

 

Αλλωστε, είναι κοινό μυστικό στους γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης πως οι «Συντάκτες» αποτελούσαν πάντα… μιντιακό καταφύγιο για τον πάλαι ποτέ «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο ίδιος ήρθε σε ρήξη με το «Documento» και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος εδώ και καιρό τον είχε τοποθετήσει -με προτροπή Τσίπρα και Παππά- στην black list της εφημερίδας του. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός των άλλων, λειτούργησε και η λογική του «κοινού εχθρού», αφού η ηγεσία της «Εφ.Συν.» έχει έρθει επανειλημμένως σε δημόσια αντιπαράθεση όχι μόνο με τον Βαξεβάνη, αλλά και με πρόσωπα του περιβάλλοντος Τσίπρα, που όλα αυτά τα χρόνια τού παρείχαν προνομιακή μεταχείριση. Ωστόσο, η ιστορία αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη «ουρά».

 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, η πρωτοβουλία των «Συντακτών» πριν από δύο Σάββατα για την αρθρογραφία του συνόλου των πολιτικών αρχηγών στις σελίδες της εφημερίδας με φόντο τη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν άρεσε καθόλου στους εντός της Κουμουνδούρου εμπνευστές της επιχείρησης απόλυτης οικειοποίησης της καταδίκης των ηγετικών στελεχών της από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό μόνο άσχετο δεν είναι με την επανενεργοποίηση της «Αυγής» ως οργάνου διατύπωσης των σκληροπυρηνικών θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «ενοχής» Μητσοτάκη και Σαμαρά για την άνοδο του ναζιστικού μορφώματος στην ελληνική κοινωνία.

 

Επειδή, ωστόσο, κάθε δράση έχει και αντίδραση, εκείνος που έσπευσε να σταθεί δίπλα στην ηγετική ομάδα της εφημερίδας δεν ήταν άλλος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο οι σχέσεις  σφυρηλατήθηκαν ακόμα περισσότερο αυτή την κρίσιμη περίοδο, σε αντίθεση, βέβαια, με την προεδρική «φρουρά»

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00