Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

ΣΚΑΪ: Ικανοποίηση για τα νούμερα και τα κέρδη

Σε πελάγη επιχειρηματικής ευτυχίας πλέει το τελευταίο διάστημα ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, αφού, εκτός από την επίτευξη της πρωτιάς στην τηλεθέαση, θετικό είναι το πρόσημο και όσον αφορά τα οικονομικά της επιχείρησης. Το στοίχημα που έθεσε στις αρχές της χρονιάς η διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Εύη Κουτσαυτάκη, φαίνεται ότι κερδίζεται και μάλιστα με το παραπάνω.

 

Αυτή τη στιγμή, το κανάλι του Φαλήρου έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, εξέλιξη που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Το σημαντικό στην όλη ιστορία έχει να κάνει με τον πυρήνα του στοιχήματος. Για πρώτη χρονιά μετά την ίδρυση του νέου ΣΚΑΪ, η στενή συνεργάτις του Αλαφούζου, Εύη Κουτσαυτάκη, πήρε το ρίσκο να προχωρήσει στη ριζική αλλαγή του προγράμματος του καναλιού, που σε πολλές περιπτώσεις επηρέαζε και τη φυσιογνωμία του. Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή της διευθύνουσας συμβούλου επικρίθηκε από τους περισσότερους, αφού τη θεωρούσαν κίνηση υψηλού ρίσκου. Η απήχηση (συνολικά) του προγράμματος καταδεικνύει ότι επρόκειτο για τη σωστή συνταγή, που ήταν απολύτως εναρμονισμένη τόσο με τις απαιτήσεις του τηλεοπτικού κοινού όσο και με τις ανάγκες της διαφημιστικής αγοράς.

 

Η μετεξέλιξη του καναλιού όχι μόνο ολοκληρώθηκε, αλλά, αντί για απώλειες, καταγράφει σημαντικά οφέλη πρώτιστα στο πεδίο της τηλεθέασης και δευτερευόντως στην προσέλκυση εσόδων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, από τα στοιχεία του εννεαμήνου προκύπτει σημαντική κερδοφορία, που εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί, με δεδομένο ότι διαχρονικά το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι το πιο δυνατό για τα κανάλια. Η επιτυχία της κυρίας Κουτσαυτάκη δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος εξακολουθεί να σχεδιάζει έναν ενημερωτικό σταθμό στα πρότυπα του παλιού ΣΚΑΪ. Ο «mister ΣΚΑΪ» θεωρεί ότι υπάρχει χώρος και μάλιστα σημαντικός για ένα τέτοιο τηλεοπτικό εγχείρημα.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου