Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Alpha:Απολύσεις τεχνικών και στάση εργασίας

Με πογκρόμ απολύσεων σε τεχνικούς έκλεισε η σεζόν στον Alpha. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών, 38 εργαζόμενοι στα τμήματα ENG και Link, τα οποία και καταργούνται με απόφαση της διοίκησης, βρέθηκαν «με fast track διαδικασίες» εκτός καναλιού. Ήδη η ΕΤΙΤΑ κήρυξε στάση εργασίας για σήμερα από τις 16.00 μέχρι τις 20.00, που σημαίνει ότι εκτός απροόπτου δεν θα βγει σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

 

Το ΕΚΑ καταγγέλλει τη Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA που αποφάσισε με fast track διαδικασίες να πετάξει στον καιάδα της ανεργίας 38 τεχνικούς, καταργώντας εν κατακλείδι και τα αντίστοιχα τμήματά τους. Αποφάσισε δηλαδή ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς ομίλους της χώρας, να οδηγήσει στην ανεργία 38 ειδικευμένους ανθρώπους με πολλά χρόνια υπηρεσίας μέσα στο κατακαλόκαιρο, την ώρα που τα κανάλια και οι συναφείς επιχειρήσεις τους χρηματοδοτήθηκαν όσο κανένας άλλος από την Κυβέρνηση μέσα στην πανδημία.

 

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που στέλνουν Κυβέρνηση και εργοδότες. Καμία συλλογική σύμβαση εργασίας δε θέλουν να εφαρμόζεται και η εργολαβοποίηση των εργαζομένων θα πρέπει να είναι μονόδρομος. Γι αυτό και όλοι μαζί θα πρέπει να αντισταθούμε για να την αποτρέψουμε.

 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να παρέμβει και να σταματήσει τις ομαδικές απολύσεις, καθώς και τη διοίκηση του ALPHA να αναθεωρήσει το «οικονομοτεχνικό» της σχέδιο και να σεβαστεί 38 οικογένειες.

 

Το ΕΚΑ στηρίζει τη στάση εργασίας που προκήρυξε για σήμερα (21/07) η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA (από ώρα 16:00 έως 20:00) και στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων τεχνικών που παλεύουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και τη μη κατάργηση των ειδικοτήτων τους.

 

πηγή:e-tetradio.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00