Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η Προανακριτική καλεί Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου

Μετά την πρόταση της Ν.Δ. για την επέκταση του κατηγορητηρίου που σχετίζεται με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εκ των πραγμάτων δημιουργούνται νέα δεδομένα στην εξέλιξη της όλης υπόθεσης. Συγκεκριμένα,  πλέον, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι η Προανακριτική θα αποστείλει πρόσκληση, προκειμένου να καταθέσουν, σε τρία πρόσωπα που φέρεται να συμμετείχαν στην ομάδα που είχε συγκροτήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο λόγος για τον εκδότη της “Δημοκρατίας” Ιωάννη Φιλιππάκη (σ.σ. εξαιτίας του οποίου θα οδηγηθεί στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο επονομαζόμενος και ως ” κυρ Μίμης” ), τον αρθρογράφο της ίδιας εφημερίδας Αλέξανδρο Τάρκα και την δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ Γιάννα Παπαδάκου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο κάδρο πέραν του κ. Παπαγγελόπουλου, μπαίνουν και πρόσωπα που κινούνται στον εκδοτικό και δημοσιογραφικό χώρο, τα οποία σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, λειτουργούσαν και ως “συνεργοί” του τέως υπουργού. Στο στόχαστρο των Αρχών, έχουν βρεθεί πολλά δημοσιεύματα της “Δημοκρατίας”, τα οποία κυρίως υπέγραφε η δημοσιογράφος Μαρία Παναγιώτου (σ.σ. πληροφορίες την θέλουν να είχε διαπιστευτεί από τον Φιλιππάκη στον Μίμη), όπου είτε προανήγγειλαν μελλοντικές εξελίξεις, είτε λειτουργούσαν προς την κατεύθυνση να πιεστούν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα παραπάνω η η παρουσία και μόνο του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη στην Προανακριτική παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού όσοι τον γνωρίζουν, αναφέρουν ότι διακρίνεται για την δυνατότητα να διατυπώνει δημόσιο λόγο με επιχειρήματα.

 

Αξίζει.: Σημαντική θεωρείται και η παρουσία του αρθρογράφου της “Δημοκρατίας” Αλέξανδρου Τάρκα, ενός προσώπου που αρέσκονταν επί χρόνια σε ρόλο μυστικοσυμβούλου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που διατηρούσε διαχρονικά (σ.σ. όπως και ο Φιλιππάκης) εξαιρετικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο οι δύο άλλαξαν στάση απέναντι στον Μεσσήνιο πολιτικό, όταν εκείνος αποφάσισε να προσλάβει ως σύμβουλο στο Μαξίμου, τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου.

Ενδιαφέρει.: Ενδιαφέρον παρουσιάζει και τον αν κληθεί στην Προανακριτική ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος, ο οποίος προσφάτως εγκατέλειψε τον εκδότη Φιλιππάκη, με τον οποίο συνεργάζονταν πάρα πολλά χρόνια.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου