Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Πάλι στα µαχαίρια «Εφ.Συν.» – Μαξίµου

Νέα κρίση στις σχέσεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» με το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, παράλληλα με την ενδοκυβερνητική αναταραχή που ξέσπασε με φόντο τις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε, η «Εφ.ΣΥΝ.» ήταν το μοναδικό φιλοκυβερνητικό μέσο που την 27η Μαΐου βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο που αποτύπωνε επακριβώς το μήνυμα της κάλπης, γεγονός που προκάλεσε την οργή του έτσι και αλλιώς αμήχανου εκείνες τις ώρες περιβάλλοντος Τσίπρα. 

 

 

Ο χαρακτηρισμός «βαριά ήττα» για την εικόνα που καταγράφηκε στον πολιτικό χάρτη της χώρας το βράδυ της περασμένης Κυριακής θεωρήθηκε από τους εν λόγω κύκλους ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη για το πληγωμένο γόητρο της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών επιδεινώθηκε επικίνδυνα, με επεισοδιακές τηλεφωνικές επικοινωνίες και εκατέρωθεν μομφές. 

 

 

Οπως είναι σε θέση να ξέρουν από πρώτο χέρι οι γνωρίζοντες τις ισορροπίες στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, επρόκειτο για το ξέσπασμα μιας διαρκούς έντασης μεταξύ της διεύθυνσης της εφημερίδας και ορισμένων μεγαλοσχημόνων της κυβέρνησης με φόντο κυρίως τη στοχευμένη παροχή αποκλειστικής πληροφόρησης σε άλλους εκδότες της «πρώτη φορά Αριστεράς» και κυρίως στην πλευρά του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε αποκτήσει μονοπωλιακή αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο μέτωπο. 

 

Τελικώς, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων -κάποιοι λένε και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο εβδομαδιαίο φύλλο του Σαββατοκύριακου που προηγήθηκε των εκλογών- επήλθε, ενόψει και της «μητέρας των μαχών», την 7η Ιουλίου, ανακωχή, το αποτέλεσμα της οποίας φάνηκε ξεκάθαρα στη γραμμή του εντύπου τις ημέρες που ακολούθησαν.

Πηγή: Secret

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου