Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

“Τρέχουν” τον φωτογραφικό διαγωνισμό στο ΑΠΕ για να προλάβουν τις εκλογές

Με εντατικούς ρυθμούς που ξαφνιάζουν (και είναι σε πλήρη αντίθεση με την γενική ραθυμία που επικρατεί στο κρατικό ΑΠΕ) δουλεύει η επιτροπή που έχει βάλει ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου για να εξετάσει τις αιτήσεις για πρόσληψη στο ΑΠΕ. Για περίπου 60 θέσεις έχουν κάνει αίτηση καμμιά τρακοσάρια δημοσιογράφοι. Όμως ο διαγωνισμός είναι «φωτογραφικός» , όπως λένε όσοι γνωρίζουν, μια και έχει ως προϋπόθεση να έχουν προϋπηρεσία στο…ΑΠΕ.

 

 

 

 

Δηλαδή , πρόκειται για ένα διαγωνισμό με τον οποίο η διοίκηση του ΑΠΕ θέλει να «μονιμοποιήσει» καμμιά σαρανταριά και μάλιστα ανθρώπους που προσέλαβε τα τελευταία χρόνια με «μπλοκάκια» , άσχετα αν είχαν πολλοί ως μοναδική εμπειρία ότι «ήταν Σύριζα».

 

 

 

 

Στο ΑΠΕ κυκλοφορούν πάρα πολλά για το πώς μια επιτροπή από δυο συντάκτες μικρής επαγγελματικής ηλικίας και μια άλλη εργαζομένη που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ (!), μπορούν (και να νομιμοποιούνται) να κρίνουν υποψήφιους με 15, 20 αλλά και 25 χρόνια προϋπηρεσία…

 

 

 

 

Αλλά και για το ποιες βαθμολογίες θα βάλουν και με ποια κριτήρια. Μήπως, λένε, έχουν πάρει σε …σκονάκι τους βαθμούς που θα βάλουν στην συνέντευξη, ώστε να πάρουν τα μόρια που χρειάζεται για να περάσουν οι «εκλεκτοί».

 

 

 

Πέρα όμως από όλα αυτά καθώς και ορισμένα άλλα ζητήματα που έχουν θέσει θέμα νομιμότητας του διαγωνισμού (τον κατήγγειλε ακόμα και η Ένωση Αποφοίτων δημοσιογραφικών πανεπιστημιακών σχολών), υπάρχει και άλλο θέμα, όπως μας ενημερώνει  δημοσιογράφος, υποψήφιος στον διαγωνισμό, που όμως δεν έχει θητεία σε πρακτορείο ειδήσεων, έστω και αν εργάζεται 20 και πλέον χρόνια.

 

 

 

 

« Δεν μας έχουν καν ενημερώσει αν προχωράμε στην διαδικασία ή όχι, παρότι όπως μάθαμε ήδη έχουν γίνει οι συνεντεύξεις όσων θεωρήθηκε ότι είχαν τα προσόντα που κατά την άποψη μας , παράνομα, υπήρχαν στην προκήρυξη. Προφανώς αυτό γίνεται για να μην κάνουμε ενστάσεις. Μάλιστα , η γραμματέας του γενικού διευθυντή, σε ερωτήσεις μας , δηλώνει ότι η διαδικασία προχωρά και θα ενημερωθούμε αρμοδίως…» .

 

 

 

 

Οι πληροφορίες του SM  λένε ότι κυβέρνηση και γεν. διευθυντής ΑΠΕ έχουν συμφωνήσει να οργανώσουν συνεδρίαση του ΔΣ του πρακτορείου δυο-τρεις μέρες πριν τις εκλογές να εγκρίνουν τις προσλήψεις, ελπίζοντας πως έτσι θα δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση του πρακτορείου, ακόμα και αν γίνουν εκλογές μέσα στον Ιούνιο.

 

 

 

Ο εκπρόσωπος όμως των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ, άλλα και αρκετοί εργαζόμενοι, έχουν ερωτηματικά για το αν το πρακτορείο, μετρά και τις νέες προσλήψεις θα έχει χρήματα για να πληρώνει μισθούς και πάγια , μετά τον Οκτώβριο, αφού η κρατική επιχορήγηση δεν φτάνει για μετά το Φθινόπωρο».

 

 

 

 

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα ερώτημα σχετικά με τον συγκεκριμένο (φωτογραφικό όπως όλα δείχνουν και με πολλές παρατυπίες) διαγωνισμό. Η ΕΣΗΕΑ αλλά και η ΠΟΕΣΥ, δεν έχουν πει τίποτε και δεν έχουν διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό δεκάδων δημοσιογράφων από τον διαγωνισμό, με τους φωτογραφικούς όρους.

 

 

 

 

 

Και μάλιστα, όταν στην διοίκηση του ΑΠΕ μετέχει η …πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ , ενώ στο ΑΠΕ εργάζονται μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ , αλλά και μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ…

 

 

Δεν άκουσαν τίποτα και αυτοί για τις φωτογραφικές διατάξεις και τις παρατυπίες ή συμβαίνει κάτι άλλο.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου