Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο εργολάβος που θέλει να βγάλει ημερήσιο φύλλο

Καταχρηστικές πρακτικές καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ 27 δημοσιογράφοι των περιφερειακών ραδιοφώνων. Συγκεκριμένα ισχυρίζονται ότι πιέζονται να εργάζονται στην τηλεόραση στην οποία δεν ανήκουν ενώ δεν τους επιτρέπεται να προτείνουν θεματολογία. Αντιθέτως τους υπαγορεύεται ποια θέματα θα κάνουν για την ΕΡΤ τα οποία μάλιστα καλύπτονται με ιδιωτικά συνεργεία τα οποία κοστίζουν πανάκριβα στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

 

Η Παπαστράτος, στο πλαίσιο διεύρυνσης της διοικητικής της ομάδας ως αποτέλεσμα του μεγάλου μετασχηματισμού της τα τελευταία δυο χρόνια, ανέθεσε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ψηφιακών Μέσων στη Σοφία Γκουζιώτη.

 

Παρά την πτώση των κυκλοφοριών συνεχίζονται κανονικά οι προετοιμασίες για την έκδοση νέων εφημερίδων. Ήδη στα σκαριά βρίσκονται αυτές των Μουλίνου, Καραμανλή, ενώ φημολογείται ότι φύλλο ετοιμάζει και πασίγνωστος ραδιοφωνικός παραγωγός, που έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με τις εκδόσεις.

 

Σημαντικές προσδοκίες έχουν στην «Καθημερινή» ενόψει της έκδοσης του περιοδικού VOGUE, το οποίο θα διευθύνει η πρώην εμπορική του μαγαζιού Νατάσσα Μπουτεράκου. Εκ των πραγμάτων η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε αλλαγές στο εμπορικό τμήμα της εφημερίδας του Αλαφούζου.

 

Ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων θέτει μέλος της ΕΣΗΕΑ από τη δημοσιοποίηση απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι αυτό είχε ως συνέπεια να χάσει δουλειά που της είχαν προτείνει. Η υπόθεση έχει ανησυχήσει τη νομική υπηρεσία καθώς στην ουσία δημιουργεί έδαφος ακόμα και αγωγές σε βάρος της Ένωσης.

 

Εργολάβος που έχει ρίξει και έχει δεχτεί μπόλικη λάσπη βρίσκεται πίσω από την έκδοση ημερήσιας εφημερίδας. Ο συγκεκριμένος έχει ασχοληθεί και κατά το παρελθόν με τις εκδόσεις. Ωστόσο τώρα θέλει να πάρει θέση στο νέο περιβάλλον των media, και προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσισε να επενδύσει χρήματα.

 

Υποτίθεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2019 βάση που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση θα ξεκινούσε η πλατφόρμα τηλεοπτικής διαφήμισης. Ο νόμος δεν άλλαξε αλλά η πλατφόρμα δεν ξεκίνησε. Και αυτό είναι το λιγότερο καθώς οι διαφημιζόμενοι λένε και δημόσια χωρίς περιστροφές ότι η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνονταν δημοπρασίες για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις την πάτησε το τρένο και αντί γι αυτό θα υλοποιηθεί ένα σύστημα καταγραφής της διαφημιστικής επένδυσης. Την πάταξε πάλι τη διαπλοκή ο κ. Νίκος Παππάς  αφού του υποσχέθηκαν διαφημιστές και διαφημιζόμενοι πως με το σύστημα που φτιάχνουν θα υπάρχει διαφάνεια κι ας έχει ψηφίσει άλλο.

 

Κοντά στα 6 εκατ. ευρώ φθάνει το ποσό των επικοινωνιακών προγραμμάτων δημόσιων φορέων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για το 2019, ενώ αποστέλλονται συνεχώς και νέα αιτήματα προς έγκριση.

 

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Φιλιππάκη και τους ανθρώπους που επιχειρούν να εκδώσουν την νέα εφημερίδα υπό την διεύθυνση του Χρίστου Μουλίνου. Το εγχείρημα συνεχίζεται (λένε)  κανονικά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου