Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Rolling Stones: Ο Μικ Τζάγκερ, το Brown Sugar και το μη συναινετικό σεξ με μια σκλάβα (Βίντεο & Φώτο)

Οι Rolling Stones θα ξεκινήσουν σύντομα την ευρωπαϊκή τους περιοδεία, όμως οι θαυμαστές δεν θα πρέπει να περιμένουν να τους δουν να ερμηνεύουν το «Brown Sugar», καθώς δεν είναι πλέον μέρος του setlist τους.

Στην περσινή περιοδεία «No Filter» του θρυλικού συγκροτήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, το διάσημο τραγούδι δεν ακούστηκε, με τον Κιθ Ρίτσαρντς να απαντά πως εξαιρέθηκε από τη λίστα, εξαιτίας των αναφορών του στη δουλεία και στις μαύρες γυναίκες. Ο Μικ Τζάγκερ είχε δηλώσει τότε στους Los Angeles Times: «Παίζουμε το “Brown Sugar” κάθε βράδυ από το 1970 και κάποιες στιγμές σκεφτόμαστε να το αφαιρέσουμε και να δούμε πως θα πάει. Μπορεί να το επαναφέρουμε», ωστόσο η απόφαση πλέον έχει παρθεί.

rolling-stones-satisfaction

Οι αρνητικές αντιδράσεις όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι το 1971, ήταν πολλές και έντονες. Όταν ο Τζάγκερ κλήθηκε εκείνη την εποχή από το NBC News να σχολιάσει το γεγονός ότι είχε την τάση να τραγουδά για ρατσιστικά, παιδόφιλα ή σεξιστικά θέματα , είχε δηλώσει: «Το επόμενο [ρεκόρ] θα είναι πιο ρατσιστικό και πιο σεξιστικό, και θα είναι πολύ καλύτερο».

Σύμφωνα με το setlist.fm, το «Brown Sugar» ήταν το τραγούδι που οι Rolling Stones έχουν παίξει τις περισσότερες φορές ζωντανά, μετά το «Jumpin’ Jack Flash».

Πλέον ο Μικ Τζάγκερ άλλαξε μια και καλή γνώμη και στην τελευταία του συνέντευξη που μεταφέρει η Mirror, ανέφερε πως το συγκεκριμένο τραγούδι δεν θα ακουστεί ποτέ ξανά στις συναυλίες τους, αφού «δεν γίνεται να προκαλεί σοκ για πάντα».

Η απόφαση να σταματήσει η ερμηνεία του τραγουδιού, ήρθε μετά από χρόνια διαμάχης σχετικά με τους στίχους, οι οποίοι περιγράφουν το μη συναινετικό σεξ με μια σκλάβα. «Οι πρώτες μέρες ήταν μέρες σοκ και δέους, τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν όμως έτσι για πάντα», δήλωσε ο Τζάγκερ.

Το «Brown Sugar» κυκλοφόρησε το 1971 και έφτασε στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες εκείνη την εποχή. Ωστόσο, οι κριτικοί και πολλοί θαυμαστές, θεωρούσαν τους στίχους σεξιστικούς και προσβλητικούς για τις μαύρες γυναίκες.

Rolling_Stones

Σχολιάζοντας την προσέγγιση της μπάντας στη μουσική, ο Μικ Τζάγκερ σχολίασε: «Όταν ξεκινάς, η δημοφιλής μουσική χρειάζεται πάντα να αναταράσσεται. Ήμασταν αρκετά καλοί σε αυτό. Είχαμε το δικό μας στυλ και τον δικό μας τρόπο να προσεγγίζουμε τα πράγματα και είχαμε διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς. Και αυτό προκάλεσε πολύ κόσμο» και πρόσθεσε:

«Νόμιζα ότι πολλά από αυτά ήταν υπερβολική αντίδραση, αλλά έγινε λίγο κλισέ, μας εξυπηρέτησε καλά κατά κάποιο τρόπο βέβαια… μας προσέξανε».

Ο Κιθ Ρίτσαρντς, είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του πως το «Brown Sugar», το οποίο έφτασε στο Νούμερο 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την αρχική του κυκλοφορία, αφορούσε τη «φρίκη της σκλαβιάς».

21590182

Οι στίχοι του κομματιού – το οποίο περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Sticky Fingers – μιλάνε για έναν σκλάβο που «ξέρει ότι τα πάει καλά, άκουσέ τον να μαστιγώνει τις γυναίκες γύρω στα μεσάνυχτα».

Το συγκρότημα ετοιμάζεται να ξεκινήσει την τελευταία του περιοδεία που ονομάζεται «Sixty», ταξιδεύοντας σε χώρες της Ευρώπης. Με την τελευταία εξέλιξη, οι φαν των Rolling Stones θα αρκεστούν στα υπόλοιπα κορυφαία κομμάτια του συγκροτήματος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00