Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Κατοχυρώθηκαν δύο νέοι τίτλοι… «∆ηµοκρατίας»

Κινητικότητα και δη μεγάλη παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πεδίο της έκδοσης νέων εφημερίδων. Ετσι, μετά «tomanifesto» του Χάρη Παυλίδη, την «Action24» του Διονύση Παναγιωτάκη και την κυριακάτικη εφημερίδα που ετοιμάζει η DPG του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προστέθηκαν δύο ακόμη τίτλοι που κατοχυρώθηκαν στο υπουργείο Εμπορίου, έχοντας ως προφανή στόχο το κοινό της καλής εφημερίδας του επίσης επιτυχημένου εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής επί των σημάτων, δίνεται η δυνατότητα να κυκλοφορήσει εφημερίδα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Δημοκρατία των Συντακτών». Την ίδια ημέρα υπήρξε και μια ακόμη έγκριση, που ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση εφημερίδας υπό τον τίτλο «Δημοκρατία των Δημοσιογράφων».

Ακόμη και από τους πλέον αδαείς γίνεται αντιληπτό ότι κάποιος κακόβουλος, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τον Τύπο, έχει αναλάβει σχεδόν «εργολαβικά» να κατοχυρώνει τίτλους με
πανομοιότυπα λογότυπα εντύπων που ήδη βρίσκονται σε κυκλοφορία. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι, από τη στιγμή που ήδη βρίσκεται στα περίπτερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», οποιαδήποτε άλλη έκδοση που θα περιέχει στο λογότυπό της τη λέξη «Δημοκρατία» είναι καλόπιστη.

Επειδή λοιπόν ποτέ ο πολύπειρος εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης δεν έχει διανοηθεί να λειτουργήσει ούτε υπονομευτικά ούτε λαθραία, εκτιμάται ότι θα αντιδράσει άμεσα στην κακόβουλη προσπάθεια όσων έχουν ως στόχο να προκαλέσουν σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων επιδίδονται σε μια βιομηχανία κατοχύρωσης τίτλων.

Επί τη ευκαιρία, αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας ο εκδότης της «Δημοκρατίας» προσήλθε στην ανακρίτρια του ανώτατου δικαστηρίου, προκειμένου να απολογηθεί για μια σειρά
από κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες του έχει ασκηθεί δίωξη.

Μάλιστα, ο καλός εκδότης ολοκλήρωσε την απολογία του, όπως έκανε και ο αρθρογράφος της εφημερίδας του, Αλέξανδρος Τάρκας, που επίσης αντιμετωπίζει δίωξη για κακουργηματικές πράξεις

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/04/2022

Δείτε επίσης

MediaNews

Διαδραστικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν μέσω poll να συμμετέχουν.

MediaNews

«Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Εφημερίδες

Τι έγραψε η στήλη «Πράκτωρ» των Παραπολιτικών.

MediaNews

Στην έναρξη της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς έκανε γνωστό πως του χρόνου δεν θα κάνει εκπομπή.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member