Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Ιβάν Σβιτάιλο για εισβολή στην Ουκρανία: Είναι μία μάχη δύο αδερφικών λαών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται επί δέκατη ημέρα και ο ηθοποιός Ιβάν Σβιτάιλο, ο οποίος κατάγεται από την Κριμαία, μίλησε για την δραματική κατάσταση που επικρατεί.

Ο ηθοποιός και χορευτής μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και δήλωσε αρχικά: «Βρέθηκα κι εγώ στο μάτι του κυκλώνα, όπως όλοι νομίζω, είναι δραματική η κατάσταση. Πρέπει να καταλήξουμε να μιλάμε ως άνθρωποι και γονείς και να δούμε πολύπλευρα την κατάσταση».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως αυτό που θέλουν όλοι να πάψει αυτή η κατάσταση, καθώς πρόκειται για δύο λαούς, τους Ουκρανούς και τους Ρώσους, που κάποτε είχαν αδερφικές σχέσεις.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος υγιής άνθρωπος που εύχεται να γίνει η οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ δύο αδερφικών λαών. Εγώ γεννήθηκα στην Κριμαία. Είμαι ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μαμάς, Ελληνορώσος δηλαδή και ελληνοουκρανός από τη μεριά του πατέρα μου», είπε.

Τέλος, μίλησε για τον άμαχο πληθυσμό, ο οποίος δέχεται επίθεση και εξέφρασε την ανησυχία του για την οικογένειά του που ζει στο Χάρκοβο και την Κριμαία.

«Το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Υπάρχει μία έντονη διαμάχη μεταξύ των υπερδυνάμεων και στη μέση είναι οι απλοί άνθρωποι. Έχω συγγενείς και στο Χάρκοβο, ενώ στην Κριμαία βρίσκεται η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Ανησυχούν πολύ, επειδή το πράγμα παρατείνεται. Ως προς τα τρόφιμα είναι εντάξει, αλλά με το νερό έχουν ένα ζήτημα. Μέχρι στιγμής καλύπτεται το κενό, υπάρχουν άλλα πράγματα για τα οποία ανησυχούν αρκετά», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως αυτό που τους δημιουργεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός πως δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τις περιοχές, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00