Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ειληµµένες αποφάσεις και αγωνία «Στο Κόκκινο»

Μετά την «ΑΥΓΗ», η Κουμουνδούρου καλείται να αντιμετωπίσει άλλο ένα κρίσιμο εσωτερικό μέτωπο. Ο λόγος βεβαίως για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες το τελευταίο διάστημα εντείνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στα μέσα της εβδομάδας υπήρξε νέα στάση εργασίας, με αφορμή την απόφαση για επιπλέον 15 αποχωρήσεις στελεχών, που αφορούσαν συμβάσεις εργασίας οι οποίες έληξαν, καθώς και περιστολή δαπανών ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση στάθηκε στο γεγονός ότι με τον τρόπο αυτόν πλήττεται η «καρδιά» της λειτουργίας του ραδιοφώνου, ενώ γινόταν ξεχωριστή αναφορά στην απομάκρυνση της δημοσιογράφου που είχε στην αρμοδιότητά της τη σύνταξη και την εκφώνηση των δελτίων ειδήσεων.

Οπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στους κόλπους του ηγετικού συστήματος Τσίπρα, η απόφαση για τη «θυσία» του 105,5, προκειμένου να σωθεί η ισχυρότερων συμβολισμών για την αξιωματική αντιπολίτευση κομματική εφημερίδα, θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη εδώ και καιρό. Εξάλλου, οι εισηγήσεις για σημαντικές περικοπές σε όλα τα επίπεδα, σε ό,τι αφορά το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πέσει στο τραπέζι από το πρώτο κιόλας διάστημα που ακολούθησε την ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές του 2019.

Μάλιστα, οι πιο σκληροπυρηνικές φωνές έκαναν λόγο ακόμα και για πιθανό… λουκέτο στην περίπτωση που δεν βρισκόταν λύση, καθώς θα επρόκειτο για μια πιο ανώδυνη εξέλιξη σε σχέση
με τυχόν δραστικά μέτρα για την «Αυγή».

Οπως έγραψε η στήλη, με τις επίμαχες παρεμβάσεις η πλευρά της Κουμουνδούρου επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να εξαντληθούν οι πιθανότητες για την εξεύρεση επενδυτή.

Σε διαφορετική περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα θα είναι πλέον ανοιχτά, αφού ακόμα και οι προωθούμενες περικοπές επ’ ουδενί συνιστούν οριστική έξοδο από το τούνελ σε βάθος χρόνου, δεδομένων των οικονομικών εκκρεμοτήτων και των αναγκών του ραδιοφωνικού σταθμού…

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου