Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

∆οµικός ανασχηµατισµός στην «Καθηµερινή» – Ψήφος εμπιστοσύνης από Αλαφούζο σε Αγραφιώτη

Σε δομικό ανασχηματισμό στο υψηλότερο επίπεδο της «Καθημερινής» προχώρησε ο Θέμης Αλαφούζος, αναβαθμίζοντας τον πολύπειρο και επί χρόνια στενό του συνεργάτη, Χρήστο Αγραφιώτη, από οικονομικό διευθυντή σε διευθύνοντα σύμβουλο.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, mαφού το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι από τα λίγα που γνωρίζουν τόσο καλά και σε βάθος το μαγαζί. Πέραν τούτου, ουδείς στην πιάτσα, που δεν επιφυλάσσει και τα καλύτερα για τους ανταγωνιστές, έχει να προσάψει οτιδήποτε στον νέο ισχυρό άνδρα της «Καθημερινής». Απεναντίας, οι περισσότεροι κάνουν λόγο περί ενός ανθρώπου που προτάσσει τη συνεννόηση και τις λύσεις από τις ανώφελες κόντρες.

Μετά την αναβάθμιση Αγραφιώτη, προέκυψε νέο Δ.Σ. στην εταιρεία Καθημερινές Εκδόσεις, το οποίο αποτελείται από τους Θεμιστοκλή Αλαφούζο ως πρόεδρο, Αλέξανδρο Παπαχελά ως αντιπρόεδρο, Χρήστο Αγραφιώτη ως διευθύνοντα σύμβουλο, Γεώργιο Βουκελάτο ως μέλος και Αντώνιο Κύρου ως μέλος. Αλλαγές όμως επήλθαν και στα υπόλοιπα επίπεδα, που σχετίζονται με τη διεύθυνση του ομίλου. Συγκεκριμένα, τη θέση του γενικού διευθυντή των Καθημερινών Εκδόσεων ανέλαβε από τις αρχές του χρόνου ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο οποίος απολαμβάνει, εκτός των άλλων, της εκτίμησης του Χρήστου Αγραφιώτη. Το πολύπειρο στέλεχος είχε διατελέσει, από τον Ιανουάριο του 2019 έως την ανάληψη των νέωνκαθηκόντων του, Chief Business Officer της εταιρείας.

Για τους γνωρίζοντες την πιάτσα, ο Παπαλεξόπουλος διατηρεί, εκτός των άλλων, άριστες σχέσεις και με τη V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, χωρίς αυτό να συνδέεται σε καμία περίπτωση με την αναβάθμισή του. Με δεδομένη την εμπειρία που διαθέτει στα διαδικτυακά Μέσα, εκτιμάται ότι θα είναι το πρόσωπο που θα προσπαθήσει να ανοίξει τον δρόμο της «Καθημερινής» προς τα digital. Στην κατεύθυνση αυτή, το τελευταίο (χρονικό) διάστημα έχουν γίνει διάφορα πράγματα, με την προσθήκη και δημοσιογράφων, που διαθέτουν εμπειρία στο Διαδίκτυο.

Επίσης, από την 1η του χρόνου τη θέση του οικονομικού διευθυντή ανέλαβε ο Γεράσιμος Βλυσίδης, ο οποίος κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής των λογιστικών υπηρεσιών και αποτελούσε επί σειράν ετών το δεξί χέρι του νέου CEO της «Καθημερινής», Χρήστου Αγραφιώτη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 22 Ιανουαρίου 2022

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00