Connect with us

Hi, what are you looking for?

Piazza Media

Piazza media….Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κορωνάκης

Την καλύτερη συντροφιά θα μας κρατήσει κι εφέτος τα Χριστούγεννα η Cosmote TV, μέσα από το pop-up κανάλι Cosmote Cinema Christmas HD, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Εφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 82 ετών, ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και επιχειρηματίας Βασίλης Κορωνάκης, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Από το 1970
έως το 1978 προσλήφθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και εργάστηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ως Foreign Service National.

Το 1978 πέρασε στη δημοσιογραφία και τις εκδόσεις. Την ίδια χρονιά ίδρυσε το «Greece’s Weekly for business and finance», ένα έγχρωμο περιοδικό στα πρότυπα του «The Economist», με ύλη στην
αγγλική γλώσσα, το οποίο απευθυνόταν κυρίως στη διπλωματική και ομογενειακή κοινότητα της Ελλάδας.

Στα πρώτα χρόνια της εκδοτικής του καριέρας, ο αεικίνητος Βασίλης Κορωνάκης εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου διατηρούσε στήλη με τίτλο «Το Σημειωματάριο της Ισιδώρας», η οποία έγινε μια από τις κορυφαίες πολιτικές στήλες του τέλους της δεκαετίας του ’80 και των αρχών της δεκαετίας του ’90. Ο Βασίλης Κορωνάκης εργάστηκε επίσης ως ανταποκριτής σε πολλά διεθνή Μέσα, συμπεριλαμβανομένων των CNN και Il Sole 24 Ore.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00