Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μιλάει ανοιχτά για την υπόθεση Φιλιππίδη και το περιστατικό με την σύζυγό του, Λένα Δροσάκη

μπουρδούμης

Για την σύζυγό του, Λένα Δροσάκη, το κίνημα #MeToo και τα περιστατικά που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

 

 

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 και έκανε μία εκτενή συζήτηση για όσα βίωσε ο ίδιος και η σύζυγός του εώς τώρα.

Αρχικά, τοποθετήθηκε σχετικά με τα σχόλια που ακούστηκαν από κάποιους συναδέλφους του και σχεδόν υποστήριξαν του ς θύτες ή βρήκαν ως δικαιολογία για την συμπεριφορά τους την καλλιτεχνική τους φύση, τα σκοτάδια τους και τις αδυναμίες τους. «Ήταν μια αδυναμία. Δεν μπορούμε να το λέμε αυτό. Οι λέξεις κρύβουν πίσω τους μία ιστορία. Όταν κάποιος κάνει δηλώσεις, οφείλει να δέχεται την κριτική. Έχω δεχτεί κριτικές από ανθρώπους που δεν έπρεπε. Όταν γράψω πχ κάτι, κάποιος θα με πάρει τηλέφωνο, όπως και συνέβη. Έχω βρεθεί στην σκηνή με αυτούς τους ανθρώπους. Ειπώθηκαν πράγματα που με στεναχώρησαν και για την γυναίκα μου και για τις άλλες γυναίκες. Είναι η στιγμή των θυμάτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοτάδια και αδυναμίες. Στο δικό μου μυαλό έτσι είναι. Δεν υπάρχει η κακή στιγμή, υπάρχει μόνο η στιγμή του θύματος. Όταν λυπάσαι για τα θύματα, δεν λες ότι κάποιος έκανε λάθος ή ότι επηρεάστηκε από όσα ζούσε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Τα πράγματα αυτά περνάνε στην κοινωνία. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους ξανασυναντήσω. Και τα θύματα και τους ανθρώπους που διαφώνησα. Θέλω να μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια. Καλά είμαστε, δεν έγινε και τίποτα που διαφωνήσαμε, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι».

Σχετικά με το γιατί μίλησαν τώρα αυτά τα θύματα, μετά από τόσα χρόνια, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εξήγησε: «Ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία. Αντιδράσαμε επιτέλους, γιατί ήρθε ένα απόλυτο μηδέν, μία παύση. Οι άνθρωποι κάθισαν, καταλαγιάσανε κι ένιωσαν τον εαυτό τους. Πόσο εύκολο είναι αυτό σε άλλες στιγμές; Είναι δύσκολο να μπεις στον εαυτό σου και να τον διαχειριστείς. Πρέπει κάποια στιγμή να το εκφράσεις».

Για την σύζυγό του Λένα Δροσάκη και την αποκάλυψή της για το περιστατικό που βίωσε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός δήλωσε: «Η Λένα πέρασε έναν κυκεώνα. Δεν είναι κάτι απλό. Ούτε για την Λένα, ούτε για την Άννα Μαρία, ούτε για την Πηνελόπη . Βγήκαν και το είπαν κι είναι αυτές που είναι και το είπαν. Κι είναι και μάνες. Το σκέφτεσαι διπλά, όταν έχεις παιδιά. Όλα όμως, για τα παιδιά γίνονται».

«Ήταν πολύ δύσκολα στο σπίτι. Η Λένα δέχτηκε πολλή πίεση. Υπήρξαν άνθρωποι αντίθετοι με αυτό. Αυτά εγώ τα έμαθα όταν γνωριστήκαμε. Όταν βλέπεις τον σκηνοθέτη να φεύγει από το θέατρο, καταλαβαίνεις ότι κάτι συνέβη. Λίγο καιρό αφού γνωριστήκαμε, η Λένα άρχισε να μου μιλάει για τον Φιλιππίδη, αλλά και για άλλα περιστατικά πριν από εκείνον», αναφέρει.

Για την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, δήλωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εκείνον να το χειριστεί: «Σε μία φάση πανδημίας, έπρεπε να δουλέψω. Γι’ αυτό και δούλεψα μαζί του στον Πλάτανο. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος και την αντιμετώπισα χωρίς να δείξω κάτι. Όλοι γνωρίζαμε, όμως. Εγώ είπα εξ αρχής στη Λένα: Όρμα στην φωτιά. Το ότι έγινε πρόσφατα μητέρα τελικά, της έδωσε περισσότερη δύναμη να το αποκαλύψει».

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί στον Λευτέρη Πετρούνια και τις δηλώσεις που είχε κάνει για τα θύματα του #MeToo. Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο για να του ζητήσει συγγνώμη. «Μπορεί αυτό που έγραψα για τον Πετρούνια να είναι σκληρά, όμως είχε το θάρρος και με πήρε τηλέφωνο και μου εξήγησε. Τελικά, το ίδιο βράδυ τα δήλωσε και δημόσια. Αυτή την συγγνώμη την χρωστάς πάνω απ’ όλα στον εαυτό σου. Αυτό ίσως περίμενα κι απ’ τους θύτες», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Είναι γεγονότα που έχουν καταγραφεί. Ας κάνουμε υπομονή όπως κάναμε τόσο καιρό και θα αλλάξουν τα πράγματα. Όμως, ας μην κάνουμε λόγο για σκοτάδια κι αδυναμίες, ας λέμε μπράβο στα θύματα που μίλησαν. Είναι νωρίς ακόμα για την κάθαρση. Θυμάμαι ένα περιστατικό για την κοπέλα στη Νέα Σμύρνη που την ακολουθούσε ο τύπος. Εκείνη αποφάσισε να δημοσιεύσει το βίντεο. Αν δεν είχε γίνει το μπαμ με τα social mesia, ίσως να μην το είχε κάνει. Είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό που συμβαίνει», αναφέρει για το κίνημα #MeToo.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, πέρα από τους υποστηρικτές, υπήρξαν και πολλοί που καταδίκασαν την απόφαση των θυμάτων να αποκαλύψουν αυτά τα περιστατικά. «Για εμένα όλο αυτό είναι λυτρωτικό, αλλά και πάρα πολύ δύσκολο. Υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να μαθευτούν αυτά τα πράγματα. Είναι αυτό που λέμε “χαλάς την πιάτσα”. Γιατί τώρα να χαλάσουμε την σούπα; Έτσι λειτουργεί η κοινωνία. Το έζησα και με συναδέλφους γύρω μου. Δεν μπορώ να πω ότι βίωσα την απόλυτη στήριξη, όχι για εμένα, για την γυναίκα μου πρώτα».

Τέλος, για την κάθαρση που περιμένει να έρθει, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δήλωσε: «Για να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα, έχουν προηγηθεί άλλες καταστάσεις. Όλα αυτά ξεκίνησαν από τις εργασιακές συμβάσεις. Από αυτές φτάσαμε στα αποτελέσματα.Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε πίσω και να το φτιάξουμε και μετά να περιμένουμε την κάθαρση».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00