Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Λαμπερή η πρεμιέρα της Ελένης Μενεγάκη στο Mega

Του Αλέξη Μίχα

Ήταν μια τηλεοπτική επιστροφή αντάξια του ονόματός της και της φήμης της. Λίγα λεπτά μετά τις 13.30, χθες το μεσημέρι, η ΕλένηΜενεγάκη, μετά από απουσία σχεδόν 14 μηνών από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, επέστρεψε στη συχνότητα του Mega πιο ευδιάθετη, πιο λαμπερή και πιο ανανεωμένη από ποτέ άλλοτε. Απέδειξε έτσι πως παραμένει το ισχυρότερο brand name της ψυχαγωγίας στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά.

Ιδιαίτερα πρωτότυπο το σήμα έναρξης της εκπομπής, που αποτυπώνει την 30ετή καριέρα της κατά τη διάρκεια της οποίας έχει «γράψει» άπειρα χιλιόμετρα σε μια λεωφόρο με μονόδρομο την επιτυχία. Χωρίς πισωγυρίσματα και ταλαντώσεις αλλά με προσήλωση σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά και γι’ αυτό το οποίο την αγάπησαν οι τηλεθεατές. Ψυχαγωγία με ειλικρινές χαμόγελο και  αμεσότητα προς το κοινό.

Σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά η ύπαρξη του «γυαλιού» στις οθόνες που τη χωρίζει από το τηλεοπτικό κοινό δεν υφίσταται. Σε ένα καλαίσθητο και καλοφωτισμένο πλατό, με κυρίαρχες τις γήινες αποχρώσεις του μπεζ, του καφέ και του πράσινου, η Ελένη Μενεγάκη με την εμπειρία που τη διακρίνει στο τι «γράφει» τηλεοπτικά και τι ίσως λιγότερο επέλεξε ένα κατακόκκινο φόρεμα, ενώ το μακιγιάζ της ήταν σε γήινους τόνους.

Έξι λεπτά διήρκεσε ο πρόλογος της έμπειρης Ελληνίδας παρουσιάστριας. «Θέλω να σας κάνω μια αγκαλιά ζεστή με τη φωνή της κουμπάρας μου από κάτω γιατί όλες αυτές οι στιγμές μας και όλες αυτές τις στιγμές της επαγγελματικής μου ζωής τις έχω συνδυάσει μαζί της», είπε στην έναρξή της με μουσικό χαλί το τραγούδι της Νατάσας Θεοδωρίδου «Μια γλυκιά μελωδία». «Πέντε μήνες οργανώνουμε και σχεδιάζουμε και προσπαθούμε να στήσουμε αυτή την εκπομπή. Πέντε μήνες ονειρευόμουν το φινάλε, δηλαδή την αρχή, δηλαδή αυτήν εδώ τη στιγμή και αυτήν εδώ τη στιγμή δεν ξέρω τι να σας πω», είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη συνεχίζοντας: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που θα είμαστε ξανά μαζί, που θα σας έχω στη ζωή μου, στη δικιά μου ζωή. Κι εσείς μη νομίζετε, θα τρυπώνω στα σπίτια σας όπως πάντα. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Τόσο νωρίς σπάνια συμβαίνει αυτό. Όλοι λοιπόν έχουμε βάλει τα καλά μας και θέλουμε να σας υποδεχτούμε, να σας υποσχεθούμε όλα αυτά που σχεδιάζουμε και θέλουμε να σας παρουσιάσουμε. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς, το ίδιο κάνω κι εγώ μαζί με τους συνεργάτες μας, αλλά το ίδιο κάνει και όλο το κανάλι μας, το Mega. Το Mega το καλό που μαζί με τα δικά μου σχέδια έβλεπα και τα σχέδια τα δικά του». «Θέλω να πιστεύω ότι θα περπατάμε μαζί τα μεσημέρια. Εμείς θα είμαστε εδώ και τι θέλουμε να κάνουμε; Αυτό που αισθανόμουν ένα χρόνο που κάθισα σπίτι μου είναι ότι εγώ αυτό που ήθελα να είμαι πάντα το φωτεινό σας χαμόγελο», συνέχισε με την αμεσότητα που τη διακρίνει η παρουσιάστρια και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομάδα που την πλαισιώνει.

■ «Ήξερα με ποιους ήθελα να είναι αυτό ξεκίνημα. Ευχαριστώ το Mega. Με άφησαν με εμπιστοσύνη και κατανόηση να κάνω αυτό που ξέρω». Με την ευγένεια που τη διακρίνει ευχήθηκε στον ανταγωνισμό επισημαίνοντας πως παρακολούθησε όλες τις πρεμιέρες που προηγήθηκαν της δικής της. Και εν συνεχεία υποδέχθηκε όλους τους συνεργάτες της στο πλατό.

Η Ελένη Μενεγάκη δεν άφησε ασχολίαστα και τα ρεπορτάζ για το ποιος θα κάθεται δίπλα της στην εκπομπή αφού οι συνεργάτες της δεξιά και αριστερά είχαν πάρει θέση στο μεγάλο καναπέ. «Σήμερα καθόμαστε έτσι και έχει ο Θεός. Όπως μας έρχεται θα καθόμαστε». Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ροή της «Ελένης». Live σύνδεση με τους Παξούς και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που κάνει γυρίσματα για τη νέα σειρά του Mega «Ο δάσκαλος», αφιέρωμα στην ελληνική μυθοπλασία με τη βελούδινη φωνή της Κάλλιας Καστάνη, αποκαλυπτικό κινηματογραφικό ρεπορτάζ από τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Λίγο αργότερα, η Νατάσα Θεοδωρίδου έκανε την πρώτη εμφάνιση στο πλατό με τη μεγάλη επιτυχία της που παίζει μήνες στα ραδιόφωνα, την «Έξαψη», σε στίχους του Βαγγέλη Μαρινάκη και μουσική του Πέτρου Ιακωβίδη. Απευθυνόμενη στην κουμπάρα της, η Νατάσα της είπε: «Είναι ένα πρόσωπο που αγαπάμε πολύ και είναι
ένας πολύ καλός άνθρωπος». Το πρωτότυπο στοιχείο της πρεμιέρας ήταν επίσης πως το μουσικό μέρος της Νατάσας δεν πήγε μονοκόμματο, αλλά «έσπασε» σε κομμάτια και ενδιάμεσα είδαμε πολλά ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και ενότητες.

Στις ευρηματικές νέες στήλες της εκπομπής συγκαταλέγεται και το on air παιχνίδι με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έπαιξαν Ελένη και Νατάσα με συντονιστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Η ομάδα έδειξε πως «δένει» από την πρώτη μέρα. Ιδιαίτερα ευδιάθετος ο Σάββας Πούμπουρας, άνετη η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, άψογα ενημερωμένος για τα θέματα της εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας ο Γιάννης Μούτσος, φρέσκο πρόσωπο ο Νικόλας Σακελλαρίου στο κομμάτι της μαγειρικής έδωσε μυρωδιά ανανέωσης στην κουζίνα της Ελένης.

Το γιατί η Ελένη Μενεγάκη είναι στην πρώτη γραμμή της ελληνικής τηλεόρασης εδώ και 30 χρόνια απαντήθηκε από τον επίλογο της ίδιας της παρουσιάστριας. «Δώστε μας χρόνο να περάσουμε τα άγχη και τις αγωνίες μας και όλα θα γίνουν καλά».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου