Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

ΕΡΤ:Απολύθηκε ο Δημοσθένης Καρμοίρης, σε δυσμένεια ο Δημήτρης Κοτταρίδης

Οι παραφωνίες στο Ραδιομέγαρο συνεχίζονται όσον αφορά στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που έχει θορυβήσει διοίκηση, αλλά και τους πολιτικούς προϊσταμένους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Μετά τη μη κάλυψη των προκριματικών Πετρούνια και Γκιώνη, το σάλο που προκλήθηκε και τις απαντήσεις που δόθηκαν από την ΕΡΤ, χθες το πρωί ήρθε ένα ακόμη ατυχές συμβάν. Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 ο Δημοσθένης Καρμοίρης, στην προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική παρουσία στο πινγκ πονγκ, έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο. «Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ», είπε αρχικά, για να προσθέσει, επιχειρώντας να κάνει χιούμορ: «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;».

 

Αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, η ΕΡΤ με μια λιτή αλλά σκληρή ανακοίνωση απομάκρυνε το δημοσιογράφο από τη Δημόσια Τηλεόραση. «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια Τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1». Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη» για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη στον τελικό της σκοποβολής, λέγοντας πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κατέλαβε την 6η θέση, «τα θαλάσσωσε».

 

Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με το δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια, αλλά να προβαίνει σε νέο άστοχο σχόλιο, το οποίο φυσικά του στοίχισε και τη θέση του στην ΕΡΤ. Πάντως, αρνητικές εντυπώσεις άφησε και ο χειρισμός του θέματος από τον οικοδεσπότη της πρωινής ενημερωτική εκπομπής Δημήτρη Κοτταρίδη, που γέλασε με το σχόλιο του συναδέλφου του.

 

Αν και οι ζυμώσεις για τους παρουσιαστές τόσο της πρωινής ενημέρωσης (καθημερινές και Σαββατοκύριακο) όσο των δύο βασικών δελτίων (μεσημβρινό και κεντρικό) είναι σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «On time», σχεδόν πλέον προεξοφλείται η απομάκρυνση του Δημήτρη Κοτταρίδη από την πρωινή ζώνη, ενώ απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να αναλάβει την παρουσίαση κάποιων εκ των κεντρικών δελτίων.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τετάρτη 28 Ιουλίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου