Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ποια είναι τα «Κομάντα» και οι «∆ράκοι» στο «Mega το καλό»

H νεανική, μεταφυσική ιστορία μυστηρίου «Κομάντα και Δράκοι», με πρωτότυπη γραφή και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη, που συνδυάζει γουέστερν, ατμόσφαιρα και κωμικά στοιχεία, έρχεται το φθινόπωρο στο νέο πρόγραμμα του Μega. Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, η νέα σειρά σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη ξετυλίγει ιστορίες της κρητικής παράδοσης μέσα από ένα μεταφυσικό ταξίδι που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια. Οι χαρακτήρες της σειράς δομημένοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Ο Βασίλης Γιαννούλης (Βασίλης Μπισμπίκης) είναι ο χήρος πατέρας του 10χρονου Γιώργου, της 16χρονης Ναυσικάς και του Αλέξανδρου, 6 ετών. Πήρε μετάθεση στο Καλοχώρι Κρήτης ως
αστυνομικός με στόχο να περάσει περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του σε ένα ήσυχο μέρος. Είναι άνθρωπος της λογικής που θέλει να προσφέρει στην οικογένειά του τα πάντα, αλλά δεν του είναι εύκολο να τους δείχνει την κατανόηση που πραγματικά χρειάζονται. Η Ίρις (Μαρίνα Καλογήρου) άφησε μια στρωμένη ζωή πίσω της για να βρει την αληθινή ευτυχία δίπλα στον γκουρού, Μπάμπα Μπομπ (Γιάννης Ζουγανέλης). Γίνεται σύμβουλος και καθοδηγητής για το μικρό Γιώργο, βοηθώντας τον να διαχειριστεί το χάρισμά του και προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον
οποίο ο Βασίλης αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του.

 

Η μεγάλη κόρη του Βασίλη, η Ναυσικά (Αναστασία Τσιλιμπίου), έχει αναλάβει το ρόλο της «μητέρας» στην οικογένεια, καθώς εκείνη έφυγε από τη ζωή. Η γνωριμία της με τον Νεκτάριο (Χρήστος Στρατάκης) θα την επηρεάσει βαθιά και θα καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω της, τελικά, έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από όσο νόμιζε. Στη σειρά θα δούμε και την Ελένη Φιλίνη. Υποδύεται την κόρη του πάμπλουτου Μανούσου Καζάκη. Ματαιόδοξη και εγωκεντρική γυναίκα, θα έχει να αντιμετωπίσει μια ιστορία απ’ το παρελθόν.

 

Ο παπάς της ενορίας του χωριού είναι ο Πέτρος Παπακαζής (Γιάννης Αναστασάκης). Άνθρωπος διαβασμένος, καλλιεργημένος με προσήλωση στο αξίωμα και το φιλανθρωπικό του έργο. Έχει μεγάλο πρόβλημα με τον Μπάμπα Μπομπ… Ο Ντόντος (Λευτέρης Κοκκογιάννης) είναι ένα παράξενο αγόρι με μυαλό που τρέχει πιο γρήγορα από το σώμα του. Ζει απομονωμένος με τη μητέρα του, Βενετία (Μαρινέλλα Βλαχάκη), στο βουνό του Καλοχωρίου.

 

Ένα ευαίσθητο παιδί που οι ιδιαίτερες ικανότητές του μόνο προβλήματα του δημιούργησαν, αφού οι συγγενείς του, οι Δράκοι, τον εκμεταλλεύονται και τον κακομεταχειρίζονται. Ο επιθεωρητής
που αναλαμβάνει να διαλευκάνει όλες τις σοβαρές υποθέσεις στην Κρήτη είναι ο Μάρκος Αναστασάκης (Βασίλης Κουκαλάνι). Σκοπός του είναι να εξαρθρώσει την περιβόητη συμμορία των Δράκων.

Ποιοι είναι όμως οι Δράκοι; Ο Δρακο-Τζον (Στέλιος Μάινας), ο θείος του Παυλή Δρακάκη, που προσπάθησε στο παρελθόν να ενώσει τις δύο οικογένειες (Δρακάκηδες-Καζάκηδες), ο αρχηγός της συμμορίας, ο Δρακο-Μιχάλης (Δημήτρης Καλογεράκης), ο αδελφός του Δρακο-Κωστή (Γιάννης Κουτράκης) και πιο σκληρός απ’ όλους, ο γιος του Δρακο-Μιχάλη Δρακο-Στρατής (Δημήτρης Κατσαφράκης) και ο Δρακο-Μηνάς (Αλέξανδρος Αγγελάκης). Αρχηγός των Κομάντο είναι ο Γιώργος, ο γιος του Βασίλη.

Ένα χαρισματικό παιδί, με βαθιές ευαισθησίες και πολλούς φόβους. Συνιδρύτρια της γλυκιάς συμμορίας η Λουλού και μαζί τους είναι ο Σήφης και ο Αλέξανδρος. Καθοριστικό ρόλο στην ιστορία θα παίξουν ο πρόεδρος του χωριού Μανώλης Δρακάκης (Νίκος Τσιτσιδάκης), αλλά και ο Παρασκευάς Καζάκης (Μιχάλης Μηνάς), πατέρας του Σήφη και καρδιακός φίλος του Μανώλη.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Πέμπτη 22 Ιουλίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου