Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

O Γιάννης Πρετεντέρης επιστρέφει στο Μεγάλο Κανάλι

Την επιστροφή του Γιάννη Πρετεντέρη στη συχνότητά του ανακοίνωσε χθες το Mega. «Εντεταλμένος σύμβουλος Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega αναλαμβάνει ο Γιάννης Πρετεντέρης», όπως ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ επιπροσθέτως ο δημοσιογράφος «από τον Σεπτέμβριο, θα είναι ο βασικός σχολιαστής του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Mega και θα έχει την ευθύνη της κάλυψης των μεγάλων γεγονότων και των συνεντεύξεων».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι συνυφασμένος με την πορεία του Mega. Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, οπότε και ο τηλεοπτικός σταθμός εξέπεμψε για πρώτη φορά, έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30 που παρουσίασαν η Λιάνα Κανέλλη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η Άλκηστις Κιούση το πρώτο πολιτικό ρεπορτάζ για το σχηματισμό της οικονομικής κυβέρνησης υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα. Ο Γιάννης Πρετεντέρης ήταν όλα τα χρόνια της λειτουργίας του Mega o βασικός σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων δίπλα σε όλους τους παρουσιαστές που πέρασαν από αυτήν τη θέση (Νίκος Χατζηνικολάου, Αιμίλιος Λιάτσος, Μάρα Ζαχαρέα, Όλγα Τρέμη, Μαρία Σαράφογλου).

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχε και ρόλο οικοδεσπότη στις μεγάλες εκλογικές βραδιές του σταθμού, είτε επρόκειτο για την τοπική αυτοδιοίκηση είτε για το Ευρωκοινοβούλιο και φυσικά για την εθνική αντιπροσωπεία. Από το 2000 παρουσίαζε σταθερά την εκπομπή «Ανατροπή» με καλεσμένους πρόσωπα της πολιτικής κυρίως επικαιρότητας.

Την 1η Νοεμβρίου του 2019, οπότε και η εταιρία Alter Ego πλειοδοτώντας στο σχετικό διαγωνισμό κατοχύρωσε το σήμα και την ταινιοθήκη του Mega, ο Γιάννης Πρετεντέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One του ίδιου επιχειρηματικού ομίλου και στην πρωινή εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλου, είχε εξηγήσει τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Μεγάλου Καναλιού στις οθόνες μας. «Με την επιστροφή του Mega στη μικρή οθόνη ανασυγκροτείται ένας μεγάλος οργανισμός που ήταν σημείο αναφοράς στην ελληνική κοινωνία. Η αισθητική ενός καναλιού σαν το Mega έλειψε τόσα χρόνια από την ελληνική τηλεόραση», είχε αναφέρει επισημαίνοντας πως τηλεοπτικό τοπίο χωρίς το Mega δεν είναι κανονικό.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τετάρτη 21 Ιουλίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου