Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Η αξία του Picasso

 

Βρέθηκαν στην Κερατέα έπειτα από 9 χρόνια τα δύο από τα τρία έργα Τέχνης που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη, αλλά κανείς δεν μας εξήγησε ΠΩΣ βρέθηκαν.

– Άλλοι λένε πως έπειτα από παρακολούθηση βρήκαν τον δράστη (παρακολούθηση επί 9 χρόνια;).

– Άλλοι λένε ότι τον τσάκωσαν από «κάρφωμα».

– Άλλοι λένε πως ο ίδιος τηλεφώνησε.

– Άλλοι λένε πως μια κυρία αστυνομικός, που πριν από 9 χρόνια βρέθηκε στο Τμήμα Διαρρηκτών και σήμερα είναι η προϊσταμένη του τμήματος, με υπομονή και συνεχή παρακολούθηση στα social media κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη (κανείς όμως δεν αναφέρει το όνομά της).

 

Anyway. Κατά την παρουσίαση των έργων στους δημοσιογράφους, γλίστρησε το έργο του Picasso και έπεσε κάτω. Ένας κύριος το έπιασε με γυμνά χέρια και το ξανάβαλε στη θέση του. Ηταν η κίνηση-ματ. Ούρλιαξαν οι πάντες – μέχρι και κάποια ΜΜΕ στο εξωτερικό. Βλέπεις, εκεί πιάνουν έναν πίνακα από το κάδρο και φοράνε γάντια, όχι να πιάσουν το ίδιο το έργο.

 

Anyway. Όλοι αυτοί οι κύριοι, που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Pablo Picasso και Piet Mondrian, συμπεριφέρθηκαν πρόχειρα και τσαπατσούλικα, κάνοντας ρεζίλι τους υπουργούς.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μου, άρχισα να διαβάζω τι γράψανε οι διάφοροι φωστήρες στα social media. Χα, χα, χα… Kαι πάλι ένα ωραιότατο μπάχαλο.

– Γιατί το ένα μάτι της είναι εδώ και το άλλο εκεί;

– Αν μου το έδιναν εμένα, θα το πέταγα.

– Oλη αυτή η φασαρία γι’ αυτό το έκτρωμα;

– Τι τέρας πίνακας είναι αυτός;

Επίθεση η@@@@@ν στο Facebook. Γράφουν λες και τους ζητήθηκε η γνώμη τους για την τέχνη του Picasso.

Θυμάστε τι είχε πει ο μακαρίτης ο Umberto Eco;

– «Τα social media έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λόχους ηλιθίων, οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μεθυσμένοι. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπoλοίπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα, ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένας που έχει πάρει βραβείο Νόμπελ». Α, γεια σου!

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00