Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

∆ολοφόνοι, βιαστές, τρελοί και νταήδες

Και είμαστε, λέει, στην αρχή. Ποτέ μάλλον δεν ξανάδαμε έτσι μαζεμένα τόσα περιστατικά βίας, τρέλας και επιθετικότητας. Κάθε μέρα ξυπνάμε και αναρωτιόμαστε τι θα διαβάσουμε.

– Στο Άργος πέντε άτομα ξυλοκόπησαν πατέρα που παρενέβη επειδή παρενοχλούσαν την ανήλικη κόρη του. Πήγε να ζητήσει τον λόγο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τον χτυπούν όλοι μαζί. Τον έστειλαν στο νοσοκομείο.

– Τρελός παπάς έριξε βιτριόλι με ραντιστήρι σε μητροπολίτες.

– Κομπογιαννίτης γιατρός εγχείρησε 14χρονο κορίτσι και το έστειλε στον θάνατο. Το κορίτσι ήταν παχύσαρκο κι έκανε αυτήν την επέμβαση για να σταματήσουν οι συμμαθητές της να της κάνουν bullying.

– Βιασμοί σε Πετράλωνα και Κολωνάκι.

-Δολοφονία στα Γλυκά Νερά…

– Αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, στην καρδιά και στο κεφάλι.

– Δολοφονία της Δήμητρας από τη Λέσβο.

– Δύο άντρες βίασαν γυναίκα έγκυο στον Άγιο Παντελεήμονα.

– Στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας επίθεση με μαχαίρι σε ζευγάρι από έξι κουκουλοφόρους.

 

Όλη αυτή η απότομη άνοδος της βίας και της εγκληματικότητας πιστεύεται ότι οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην καραντίνα που βιώσαμε. Αν υπήρχε αρχείο -κάτι σαν νοσοκομειακό ημερολόγιο-, θα βλέπαμε καθημερινά πόσες γυναίκες πήδηξαν από το μπαλκόνι τους για να σωθούν από την ενδοοικογενειακή βία. Πόσες έσπασαν χέρια, πόδια, κεφάλια. Πόσες πάνε στα επείγοντα ύστερα από ξυλοδαρμό είτε από απόπειρα αυτοκτονίας.

 

Με τον εγκλεισμό, ο κόσμος πέρασε μία από τις πιο ζοφερές περιόδους των τελευταίων ετών. Έγινε αντικοινωνικός, καταθλιπτικός, βίαιος, έφτασε στα όριά του. Κι όλα αυτά πριν καν ζήσουμε ακόμα ένα lockdown, που όλοι λένε ότι έρχεται με τη νέα σεζόν.

Δεν θέλω να γράψω λεπτομέρειες, για να μην αποπροσανατολιστούμε από το θέμα μας. Δεν μας ενδιαφέρει η εθνικότητα ή το lifestyle όλων αυτών των εξαγριωμένων ανθρώπων που ζουν δίπλα μας. Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει από δω και πέρα. Αυτά τα νέα παιδιά που βιάζουν, δέρνουν, εκφοβίζουν, μαχαιρώνουν, κλέβουν και επιτίθενται σε κόσμο τι θα απογίνουν; Γιατί έγιναν νταήδες; Γιατί σακατεύουν κόσμο; Γιατί μέσα τους κρύβουν τόση βία και λύσσα; Τι άλλο θα κάνουν αυτά τα παιδιά στο μέλλον;

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00