Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο Αλαφούζος σχεδιάζει ενηµερωτικό κανάλι

Όσοι γνωρίζουν τον Γιάννη Αλαφούζο λένε ότι, παρά την επιτυχία του ΣΚΑΪ, ο οποίος είναι μια τηλεοπτική επιχείρηση που καταγράφει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δεν δείχνει να ενθουσιάζεται με το παραγόμενο τηλεοπτικό προϊόν. Απεναντίας, ακόμη και σε αυτή τη φάση δεν κρύβει την επιθυμία του για τη δημιουργία ενός αμιγώς ενημερωτικού σταθμού, με την παρέμβαση που πέτυχε τα τελευταία χρόνια ο ΣΚΑΪ.

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλαφούζος με την επιστροφή της Εύης Κουτσαυτάκη στο κανάλι άφησε χώρο στην ισχυρή γυναίκα του σταθμού, υποχωρώντας σε πολλά σημεία από τις πάγιες θέσεις του. Αυτή άλλωστε φαίνεται πως ήταν και η συνταγή της επιχειρηματικής επιτυχίας. Παρά το γεγονός ότι το αφεντικό του ΣΚΑΪ ονειρεύεται ένα εντελώς διαφορετικό τηλεοπτικό μοντέλο, εσχάτως παραδέχεται ότι τα πολλά λεφτά δεν έρχονται μέσω της ενημέρωσης, αλλά από το πεδίο της ψυχαγωγίας. Γι’ αυτό και άφησε την Κουτσαυτάκη να σχεδιάσει εν λευκώ το πρόγραμμα του καναλιού, το οποίο έχει πλέον βγει και μάλιστα για τα καλά. Αλλωστε, αυτό φαίνεται τόσο από τα νούμερα τηλεθέασης, όσο και από την αυξημένη προσέλκυση των διαφημιστικών εσόδων. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει να έχει αποφασίσει (και μάλιστα άμεσα) να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ενημερωτικού καναλιού, το οποίο πιστεύει ότι θα μπορέσει να πετύχει και μάλιστα πολύ σύντομα υψηλές τηλεθεάσεις.

 

Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρει συχνότητα, το αφεντικό του ΣΚΑΪ εξετάζει και μάλιστα σοβαρά τη δημιουργία ενός καναλιού που αρχικώς θα ανεβεί στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Φυσικά, θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καθυστερήσει για πολύ και τον διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες, εξέλιξη που θα του επιτρέψει να αποκτήσει μία από αυτές. Πάντως, εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο Αλαφούζος έχει σχεδόν καταλήξει στο μοντέλο ενός αμιγώς ενημερωτικού σταθμού.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου