Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Eurovision και special effects

 

Μετά την περσινή ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού (ο Θεός να το κάνει) της Eurovision, φέτος έγινε τελικά, το προηγούμενο Σάββατο, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Και ήταν όπως το  περιμέναμε. Eνα ατέλειωτο βουητό, ένας αβάσταχτος πονοκέφαλος, ένα ρεσιτάλ επίδειξης special effects. Προηγήθηκαν οι δύο βραδιές του ημιτελικού, όπου κάθε μουρλοκακομοίρα που έχει αποκτήσει βήμα μέσω social media είπε τη γνώμη και την άποψή της.

 

Εκανε τα προγνωστικά της, μέτρησε πόσα Swarovski είχε το ρούχο της Στεφανίας και πρόβλεψε ότι η Έλενα Τσαγκρινού θα βρεθεί μέσα στις πρώτες θέσεις. Μιλάνε και γράφουν για τη Eurovision λες και είναι διαγωνισμός ομορφιάς -κάτι σαν καλλιστεία, να πούμε- ή πασαρέλα μόδας. Αναφέρονται στα κιλά και τα ρούχα των τραγουδιστών και δεν λένε λέξη για τα τραγούδια. Κούκλες μου, διαγωνισμός τραγουδιού είπαμε είναι. Hello!

 

Δεν είδα τους δύο ημιτελικούς, αλλά ομολογώ πως κάθισα να δω τον τελικό. Άντεξα -εγώ, που είμαι fan της Eurovision- γύρω στα 15 τραγούδια. Μετά την έκλεισα τη ρημάδα. Με έπιασε τέτοιος πονοκέφαλος, που δεν ήξερα τι παυσίπονο να πάρω.  Ένας ορυμαγδός από ήχους, special effects, φώτα και εξυπνακίστικες σκηνοθετικές ιδέες. Το τραγούδι έχει περάσει προ πολλού σε τρίτη και τέταρτη μοίρα. Μουσικές λες και τις είχες πετάξει στο μπλέντερ και μετά σέρβιρες το αποτέλεσμα… Την έκλεισα, λοιπόν, και την επομένη ενημερώθηκα για τα αποτελέσματα. Πρώτο το ιταλικό τραγούδι, δεύτερο το γαλλικό, τρίτο το ελβετικό.

 

Εξεπλάγην. Βρήκα ότι αυτά τα τραγούδια που βρέθηκαν στην κορυφή έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ένα μήνυμα που λέει ότι η Eurovision δεν είναι διαγωνισμός special effects, εξτένσιονς, σιλικόνης και acrylic nails. Κι άρχισαν πάλι οι «γνώστες» να γράφουν για το eyeliner του Ιταλού, για τον Αλβανό της Ελβετίας κ.λπ. Το ιταλικό τραγούδι μελωδία μηδέν, έγραψε κάποια, μουσικολόγος μάλλον θα ήταν! Χα, χα, χα…

 

Για την ιστορία, η Κύπρος βρέθηκε στη 16η θέση και η Ελλάδα στη 10η. Πολύ χειρότερη από το ζεϊμπέκικο του Λούκα Γιώρκα (No 7) ή του Αγάθωνα (No 6), που κατηγόρησαν αρκετοί  επαΐοντες. Eurovision και επιστροφή στα τραγούδια, λοιπόν…

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου