Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ψάχνουν για λύση (εξωδίκως) οι ιδιοκτήτες της «Ναυτεµπορικής»

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο (χρονικό) διάστημα στο πεδίο αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη «Ναυτεμπορική». Ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης, η οποία παρατάθηκε για λίγες ημέρες εξαιτίας του αιτήματος που είχε καταθέσει η πλευρά των υφιστάμενων μετόχων, το οποίο σχετιζόταν με την αδυναμία πρόσβασης στα στοιχεία του πλειστηριασμού λόγω των μέτρων COVID.

 

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, εξέλιξη που οδήγησε στην καθυστέρηση μόλις για λίγες ημέρες της διαδικασίας του πλειστηριασμού. Την ώρα που όλα έχουν τελειώσει και οι διεκδικητές έχουν καταθέσει το σχετικό ενδιαφέρον προς τους εκκαθαριστές, πληροφορίες θέλουν τις αδερφές Αθανασιάδου να επιδιώκουν την εξεύρεση λύσης ακόμα και στο παρά ένα της διαδικασίας.

 

Συγκεκριμένα, νομικοί που χειρίζονται την υπόθεση από την πλευρά της ιστορικής στα εκδοτικά δρώμενα οικογένειας επιδίωξαν να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες που ενδεχομένως να ενδιαφέρονταν να αγοράσουν τα περιουσιακά στοιχεία πριν από τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

 

Επί της ουσίας, οι αδερφές Αθανασιάδου, κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει, προσπαθούν έστω και την ύστατη ώρα να διασώσουν (ό,τι πιο λογικό) μέρος της περιουσίας τους.

 

Τα χρονικά περιθώρια δυσχεραίνουν κάθε τέτοια προσπάθεια, η οποία, άλλωστε, βρίσκεται σε δυσαρμονία με τους σχεδιασμούς τόσο των εκκαθαριστών όσο και της Eurobank, που θέλει το συντομότερο δυνατόν να  απεγκλωβιστεί από τα δάνεια της «Ναυτεμπορικής».

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα μιντιακά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας πέντε επιχειρηματίες: ο Θέμης Αλαφούζος («Καθημερινή»), ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Alter Ego), ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (DPG), ο Δημήτρης Μάρης (24Μedia) και ο Δημήτρης
Μελισσανίδης, εφοπλιστής και φίλος του Γιάννη Φιλιππάκη.

 

Τέλος, σύμφωνα με την πρόσκληση, θα διενεργηθούν οι εξής διαφορετικοί διαγωνισμοί: Ο πρώτος αφορά τα ακίνητα του ομίλου, ο δεύτερος τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας και των ιστοσελίδων της, όπως επίσης και το πιεστήριο. Ένας τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου