Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο Φιλιππάκης ανοίγει µέτωπα στο Open

Κάθε άλλο παρά ανεπηρέαστη αφήνει την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του Open η ρευστή κατάσταση που επικρατεί τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στο κομμάτι της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, με τις συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών και το κακό κλίμα που επικρατεί.

Κομβικός παράγων σε αυτή την εξίσωση είναι ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Εστία» και «Espresso», Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος, έχοντας εξελιχθεί σε νέο ισχυρό παίκτη στους κόλπους του συστήματος Σαββίδη,επιχειρεί στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό να αποδομήσει τα άλλα μεγάλα «κεφάλια» του τηλεοπτικού σταθμού, προκειμένου να κάνει παιχνίδι μόνος του.

 

Την ώρα που για λόγους ισορροπιών το «τσεκούρι του πολέμου» με τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, παραμένει θαμμένο και από τις δύο πλευρές, ο Φιλιππάκης στρέφει τα βέλη του στη γενική διευθύντρια Κική Συλβεστριάδου, στην οποία συνομιλητές του αποδίδουν κωλυσιεργία και αμηχανία αναφορικά με τις συνεχείς αποχωρήσεις, αλλά και εμφανή αστοχία σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία εξεύρεσης αντικαταστατών.

 

Πλέον, είναι σαφές ότι ο εκδότης επιλέγει στρατηγικά να ανοίξει μέτωπο με τους επιφανείς εκπροσώπους της διοίκησης του Open μέχρι και τη στιγμή της άφιξης του ιδίου στην Παιανία, με τη στάση των ανθρώπων του ιδιοκτήτη να κρίνει τελικά και την έκβαση αυτής της άτυπης διελκυστίνδας.

 

Μέχρι στιγμής, επισήμως τουλάχιστον, έχουν υιοθετήσει τη λογική των ίσων αποστάσεων, ωστόσο κάθε άλλο παρά μυστικό αποτελούν τα κοινά ενδιαφέροντα του Γιάννη Φιλιππάκη και της πλευράς Σαββίδη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Φιλιππάκης επιχειρεί τεχνηέντως να βάλει πόδι και στην ψυχαγωγία, όμως οι προσπάθειές του προσκρούουν στον τοίχο που λέγεται Νίκος Κοκλώνης, οι παραγωγές του οποίου συνιστούν -πλην του «Ράδιο Αρβύλα»- το μοναδικό σοβαρό asset του καναλιού.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου