Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ενδιαφέρον από «Καθηµερινή» για το πιεστήριο της «Ναυτεµπορικής»

Μέχρι τις 4 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι για τα περιουσιακά στοιχεία της «Ναυτεμπορικής», σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση της ΑΑΔΕ, οφείλουν να καταθέσουν τις προσφορές τους. Σύμφωνα με την πρόσκληση, θα διενεργηθούν τρεις διαφορετικοί διαγωνισμοί. Ο πρώτος αφορά τα ακίνητα του ομίλου και ο δεύτερος τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας και των ιστοσελίδων της, όπως και το πιεστήριο.

 

Ο τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media. Κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της από εγγυητική επιστολή ισόποση (τουλάχιστον) με το προσφερόμενο τίμημα. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την ειδική διαχειρίστρια την 4η/3/2021 μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών.

 

Ως γνωστόν, η «Ναυτεμπορική» βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τον Σεπτέμβριο, με τη σημερινή ιδιοκτησία να έχει καταθέσει αίτημα τριτανακοπής έναντι του ειδικού διαχειριστή. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το δεύτερο σκέλος του διαγωνισμού (τίτλοι, εφημερίδα, πιεστήριο) από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διαδικασία θα πάρει μέρος και η «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου, που ενδιαφέρεται κυρίως για την εκτυπωτική μονάδα της «Ναυτεμπορικής».

 

Απολύτως λογικό, αφού, μετά την ουσιαστική αναστολή λειτουργίας της «Ιριδας» (τουλάχιστον σε επίπεδο εκτύπωσης εφημερίδων), το πιεστήριο του κ. Αλαφούζου υποδέχθηκε τον μεγαλύτερο όγκο των εκτυπώσεων, ακόμα και επαρχιακών εφημερίδων.

 

Με δεδομένη την εμπειρία που διαθέτει ο όμιλος στον συγκεκριμένο τομέα, φαίνεται ότι έχει ληφθεί απόφαση για συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό, με το ενδιαφέρον να είναι εστιασμένο στην εκτυπωτική μονάδα. Πέραν της Alter Ego και της «Καθημερινής», σε ανύποπτο χρόνο είχε γραφτεί ότι θα εκδηλωνόταν ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της «Ναυτεμπορικής» και από τους Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Φιλιππάκη, εξέλιξη που
δεν προκύπτει το τελευταίο διάστημα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου