Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Αριστερό… τουµπεκί για την επίθεση στη Μαρέβα

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στη θεσμική δημοσιογραφική πιάτσα το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου δεν μπήκε καν στη διαδικασία να βγάλει μια δημόσια ανακοίνωση (ή έστω διαρροή στα ΜΜΕ) καταδίκης για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας ενδυμάτων Zeus+Δione, η ίδρυση της οποίας φέρει την υπογραφή της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

 

Το ίδιο συνέβη και με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα σιωπώντας εκκωφαντικά για το θέμα.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησαν τη στάση τους αυτή προβάλλοντας το επιχείρημα της σημερινής μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, με την οποία, όπως έλεγαν, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει σχέση στην παρούσα χρονική περίοδο.

 

Προφανώς επέλεξαν να ξεπεράσουν την ξεκάθαρη σημειολογία του «χτυπήματος», γεγονός που δεν συνάδει με την σαφή τοποθέτηση που οφείλει να έχει ένα πολιτικό κόμμα, και μάλιστα πρώην κυβερνητικό, απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με τη στάση που επέδειξε στο εν λόγω περιστατικό, και μέσω ανακοίνωσης των αρμόδιων τομεαρχών, επέλεξε να ενώσει και επισήμως τη φωνή της με τα κομματικά στελέχη που στηρίζουν συστηματικά τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Ωστόσο, εκτός της Κουμουνδούρου, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι το θέμα της επίθεσης στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι είτε αποσιωπήθηκε είτε υποτιμήθηκε ξεκάθαρα και επιδεικτικά από ένα σημαντικό κομμάτι των φιλοΣΥΡΙΖΑϊκών ΜΜΕ.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα εξ αυτών προχώρησαν σε μια τυπική αναφορά της είδησης, χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες σχετικά με τις επικίνδυνες προεκτάσεις της, ακολουθώντας τη γραμμή της… αδιαφορίας και της αλά καρτ ευαισθησίας του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00