Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Μετά το Πάσχα ο νόµος για τις θεµατικές άδειες

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά όλα τα ανοικτά θέματα στον χώρο των media ο νέος υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος είναι αλήθεια ότι έχει εντυπωσιάσει θετικά με την ολοένα και αυξανόμενη (νομοθετική) δράση που αναπτύσσει.

 

Στον νόμο που ψηφίστηκε την Τετάρτη περιλαμβάνεται διάταξη στην οποία ορίζεται ότι οι θεματικές άδειες πρέπει να δοθούν εντός διετίας, δηλαδή έως το τέλος του 2022. Για την ώρα, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι δυνατή η χορήγηση επιπλέον αδειών, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας φάσματος. Ως γνωστόν, πριν χορηγηθούν θεματικές άδειες, θα πρέπει η ελεύθερη τηλεόραση να περάσει σε τεχνολογία DVB-T2, που σημαίνει ότι η Digea και η ΕΡΤ θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέα μορφή κωδικοποίησης και νέους ψηφιακούς πομπούς, καθώς με την τρέχουσα κωδικοποίηση οι συχνότητες δεν επαρκούν για την εκπομπή όλων των τηλεοπτικών σταθμών σε HD.

 

Ο νέος υπουργός που έχει υπό την πολιτική εποπτεία του και τα ΜΜΕ σχεδιάζει την άμεση προκήρυξη και των θεματικών καναλιών, που είναι αλήθεια ότι έχει καθυστερήσει για πολύ μεγάλο (χρονικό) διάστημα. Παρά το γεγονός ότι έχει προσδιοριστεί ως καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2022, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου αμέσως μετά το Πάσχα.

 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο Θοδωρής Κυριακού (όμιλος ΑΝΤ1),  ο Γιάννης Αλαφούζος (Ομιλος ΣΚΑΪ), ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Mega) και ο Φίλιππος Βρυώνης.

 

Πέραν αυτών, εσχάτως υπάρχει πληροφορία που θέλει και τον Γιώργο Μελισσανίδη (γιο του Δημήτρη), αλλά και τον Πάρη Κασιδόκωστα να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης θεματικής άδειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Ομιλος Βαρδινογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που υπάρχει ως δεδομένο έχει να κάνει με το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται (γενικώς) για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες, που εκ της φυσιογνωμίας τους θα έχουν και εμπορικό ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00