Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Εισαγγελική έρευνα για τις (µη) εισφορές στον Ε∆ΟΕΑΠ

Στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται πλέον η διερεύνηση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΔΟΕΑΠ από εκδοτικές επιχειρήσεις, έπειτα από παραγγελία του κ. εισαγγελέως.

 

Η σχετική έρευνα, η οποία ξεκίνησε κατόπιν καταγγελιών, συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ την περασμένη εβδομάδα, καθώς ζητήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο του Ταμείου των δημοσιογράφων να προσκομίσει το ύψος αυτών ανά περίπτωση και, βεβαίως, όλα τα σχετικά έγγραφα.

 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε πρόσφατα αποκαλύψει η στήλη, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ είχε αποστείλει στο ΚΕΑΟ οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων συγκεκριμένων εκδοτών, χωρίς ωστόσο, εξ όσων μαθαίνουμε, ορισμένοι εξ αυτών να έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις, ενώ είναι άγνωστο ποια ακριβώς μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχει πάρει το ΚΕΑΟ.

 

Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε και τι νομικές ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση Στ. Καπάκου, κάτι άλλωστε που ζητάει να πληροφορηθεί και ο ίδιος ο εισαγγελέας… Στην εισαγγελική παραγγελία γίνεται αναφορά και σε καταγγελίες για τυχόν υποχρέωση καταβολής εισφορών και από το πρακτορείο διανομής.

 

Ωστόσο, όπως έγινε σαφές και στη συνεδρίαση αλλά και όπως προκύπτει από τη νομοθεσία, δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση προς τον ΕΔΟΕΑΠ από το πρακτορείο διανομής «Αργος». Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι πρόσφατα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για τη διοίκηση του πρακτορείου διανομής «Αργος», έπειτα από μήνυση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη για δήθεν υπεξαίρεση ασφαλιστικών εισφορών.

 

Με δεδομένο ότι ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης, δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων του κλάδου, θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι θα συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας. Και αυτό γιατί υπάρχουν εκδοτικές επιχειρήσεις (προς Θεού, όχι του κ. Φιλιππάκη) που δεν καταβάλλουν στον ΕΔΟΕΑΠ τις ασφαλιστικές εισφορές.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00