Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Oταν η ΕΡΤ είχε γίνει… παραµάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ

Η προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ακόμα ένα συκοφαντικό αφήγημα, αυτήν τη φορά εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης, με αστείους ισχυρισμούς περί «γαλάζιας» προπαγάνδας στην επικοινωνιακή διαχείριση της ειδησεογραφίας, οδηγεί αναπόφευκτα σε δυσάρεστες για την Κουμουνδούρου συγκρίσεις.

 

Και αυτό γιατί η περίπτωση του τρόπου λειτουργίας του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής είναι ίσως ένα από τα πιο θανάσιμα πολιτικά αμαρτήματα της Αριστεράς. Ο Ευ. Τσακαλώτος ήταν αυτός που είχε επισημάνει, με «φωτογραφικές» του αναφορές κατά της Κ. Ακριβοπούλου  και του Σ. Καψώχα, τη μη αντικειμενική υπόσταση της ΕΡΤ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τα φαινόμενα μεροληπτικής κατάντιας της ΕΡΤ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει τόσο στα κομματικά όργανα όσο και δημοσίως ο Ν. Φίλης, αλλά και ο Στ. Κούλογλου. Ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο, η ΕΡΤ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από παραιτήσεις διορισμένων στελεχών σε ανώτατο επίπεδο, ακούστηκαν σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση, ενώ χαρακτηριστικό δείγμα της ανυποληψίας της, σε σχέση με την απήχηση της στο τηλεοπτικό κοινό, είναι πως δεν είχε να παρουσιάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα παραγωγών σε πολλούς τομείς, όπως αυτόν της μυθοπλασίας.

 

Στον τομέα της ειδησεογραφίας και της κάλυψης της ενημέρωσης επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ είχε μεταβληθεί σε επιθετικό παραμάγαζο της Κουμουνδούρου, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του προγράμματός της σε επουσιώδη θέματα.

 

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 

Από το φθινόπωρο του 2019 η αλλαγή είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Το πρόγραμμα της ΕΡΤ εμπλουτίστηκε με ποιοτικές ελληνικές σειρές, με μουσικές εκπομπές, με καλές ξένες ταινίες και σειρές και με σαφώς πιο πλουραλιστική ενημέρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οι ομιλίες του πρωθυπουργού, είτε στη Βουλή είτε σε οποιαδήποτε εκδήλωση συμμετέχει, δεν μεταδίδονται ζωντανά παρά μόνο τα 3-4 πρώτα λεπτά. Θεαματική αλλαγή στην ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αποτυπώνεται και στις μετρήσεις τηλεθέασης, που είναι συνολικά ανεβασμένες, αλλά και στις έρευνες της κοινής γνώμης.

 

Με βάση την τελευταία μεγάλη μέτρηση της Marc, επτά στους δέκα πολίτες, και μάλιστα ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης, πλέκουν το εγκώμιο της ΕΡΤ για τη θεαματική της αλλαγή τους τελευταίους 12 μήνες.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00