Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Κοινή κάθοδος από Ιβάν και Φιλιππάκη για «Ναυτεµπορική»

Σχεδόν αναμενόμενη ήταν η κάθοδος του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, στη διαδικασία εκκαθάρισης των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής», που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

 

Αν και αρχικώς οι περισσότεροι εξεπλάγησαν, γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο του κ. Φιλιππάκη, εσχάτως απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα σε σχέση με τα επενδυτικά σχέδια του εν λόγω εκδότη. Οπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, η συνεργασία του Ιβάν Σαββίδη με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» δεν εξαντλείται στη συμμετοχή του στο Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού Open.

 

Απεναντίας, οι δύο άνδρες, που διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε από κοινού επιχειρηματικές δράσεις στον χώρο των Media. Στο πλαίσιο αυτό -και παρά τις χλιαρές διαψεύσεις- προχωράει και μάλιστα με αρκετά γρήγορους ρυθμούς η επανέκδοση των εφημερίδων «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής», ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το τηλεοπτικό περιοδικό «TV Εθνος».

 

Ο Φιλιππάκης έχει πείσει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ότι πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο το προσωπικό που εργάζεται ήδη στα sites του ομίλου. Πέραν τούτου, και με δεδομένη τη διάθεση του Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει και σε άλλους τομείς, ο εκδότης της «Δημοκρατίας» φέρεται να τον έχει πείσει ότι μια εξαιρετική δουλειά είναι και οι
εκτυπώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχει λάβει το πράσινο φως για να προετοιμάσει όσα χρειάζονται, ώστε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκκαθάρισης των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής». Ο βασικός στόχος της συμμετοχής έχει να κάνει με την εκτυπωτική μονάδα, με την οποία ήδη συνεργάζεται ο Γιάννης Φιλιππάκης.

 

Από κει και πέρα, κατά το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι θα γίνει πιο ξεκάθαρος ο ρόλος που θα αναλάβει ο εκδότης της «Δημοκρατίας» στο Open. Και αυτό γιατί επί του παρόντος έχει επιλέξει να μη διαθέτει ούτε γραφείο, παρά το ότι πραγματοποιεί σειρά επαφών με εργαζομένους και προμηθευτές του καναλιού.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου