Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Οι µνηστήρες για τη «Ναυτεµπορική»

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής», καθώς δημοσιεύτηκε από την ΑΑΔΕ η πρόσκληση διενέργειας πλειοδοτικών διαγωνισμών. Αναλυτικότερα, τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου θα εκποιηθούν σε δύο ομάδες (ακίνητα και τίτλοι της εφημερίδας και των ιστοσελίδων, τυπογραφείο).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι. Συγκεκριμένα, κινητικότητα επιδεικνύουν οι όμιλοι Αlter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου και ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης (εφημερίδα «Δημοκρατία») μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη (εφημερίδα «Εθνος», τηλεοπτικός σταθμός Open), όπως εγκαίρως σας έχει αποκαλύψει η στήλη. Από την κούρσα φαίνεται να αποχωρούν το mononews του Γιώργου Δημητρομανωλάκη και το bankingnews του Πέτρου Λεωτσάκου.

 

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, τόσο ο όμιλος Αλαφούζου όσο και ο όμιλος Φιλιππάκη δείχνουν ενδιαφέρον πρώτιστα για την εκτυπωτική μονάδα και δευτερευόντως για τα υπόλοιπα. Απεναντίας, η Alter Ego δείχνει να ενδιαφέρεται για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τους τίτλους και την εκτυπωτική μονάδα. Με βάση τη σχετική πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη, σφραγισμένη, δεσμευτική προσφορά μέχρι τις 4.3.2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00, ενώπιον της ειδικής διαχειρίστριας.Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την ειδική διαχειρίστρια στις 4.3.2021 μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών.

 

Κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της από εγγυητική επιστολή ισόποση (τουλάχιστον) με το προσφερόμενο τίμημα, νομίμως λειτουργούντος: α) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος στην Ελλάδα ή β) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. ή γ) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος με έδρα σε χώρα-μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD), ισχύος μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00